eur:
397.28
usd:
360.42
bux:
71742.77
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Hatalmas érdeklődés a patikaalapítás iránt

Év eleje óta 21 új gyógyszertár nyitatta meg kapuit, főleg bevásárlóközpontokban és piacokon. Patikán kívül pedig már 86 helyen lehet gyógyszereket beszerezni.

Tavaly még törvény maximálta az országban működő gyógyszertárak számát, január 1-jéig mintegy 2200 patika várta a vevőket. Az úgynevezett patikaliberalizációs törvény azonban jelentősen könnyítette a nyitás feltételeit.

Azoknak azonban, akik új gyógyszertárat akarnak alapítani, három évig többletfeladatokat is vállalniuk kell - mondta az InfoRádióban az új országos tiszti főgyógyszerész.

A legtöbben a hosszabb nyitva tartási időt választották, ezért számos helyen este 9 óráig lehet gyógyszereket beszerezni. Főleg a nagyvárosokban, azokon belül is a bevásárlóközpontokban és a piacokon, ugyanis a legtöbb új patika ezeken a helyeken létesült - mondta Bódis Lászlóné.

A patikanyitás lehetőségeiről igen sokan érdeklődnek az illetékes hatóságoknál - hangsúlyozta az országos főgyógyszerész hozzátéve, a versenyszellem a már eddig meglévő gyógyszertárakba is begyűrűzött. Fenntartóik közül többen érdeklődtek már a hosszabb nyitva tartás lehetősége iránt.

Elmondta azt is, hogy 86 engedélyt adtak ki patikán kívüli gyógyszerárusításra. A legtöbbet benzinkutak kérték, de egyre több bevásárlóközpontban vagy gyógynövényboltban is vásárolhatunk medicinát a jövőben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Este indult meg az új forintgyengülés

Este indult meg az új forintgyengülés

Jelentős gyengülést szenvedett el hétfőn a forint a vezető devizákkal szemben, amellyel kilógott a régiós mezőnyből, így magyarspecifikus okok állhatnak a mozgás mögött. A várt alá bukó magyar inflációs adat nyomán kedden tovább esett a forint, délelőtt megközelítette a 398-as szintet az euróval szembeni árfolyam, így újabb egyhavi forintmélypontot látunk. Délután aztán elkezdett visszaerősödni a magyar fizetőeszköz, amit este gyorsan egy felszúrással el is veszített.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×