eur:
396.94
usd:
359.6
bux:
0
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Minden második magyar gyerek súlyproblémákkal küzd

Az iskolás gyermekek csaknem fele súlyproblémákkal küzd. Azok a gyerekek, akik reggeliznek, jobban teljesítenek az iskolában - derült ki a Szonda Ipsos reprezentatív felméréséből.

A kutatás az általános iskolás korosztály étkezési szokásait vizsgálta: a felmérés során ötszáz gyereket, illetve szüleiket kérdezték többek között arról, mit esznek, mennyi a testtömeg-indexük, tehát a testtömeg és magasság aránya, illetve, hogy rendszeresen reggeliznek-e?

Kiderült, hogy minden második gyerek cipel magán túlsúlyt, közülük is inkább az alsós és a serdülőkorban lévő fiúk birkóznak meg nehezebben a plusz kilókkal, és főleg azok, akik a gyorséttermi menüt (pizza, hamburger, hot-dog) részesítik előnyben.

A túlsúlyos vagy elhízott csoportba tartozóknál magasabb azok aránya, akik inkább állati eredetű zsírokat fogyasztanak.

Száz gyerekből 88 rendszeresen reggelizik, ami kihat az iskolai teljesítményre. Bebizonyosodott, hogy a rendszeresen reggeliző gyerekek között háromszor annyi az életerős, vitalitással teli gyerkőc, mint azok között, akik éhesen indulnak el otthonról.

A reggelizés és a testsúly között egyértelmű az összefüggés. A sovány gyerekek egyharmada csak alkalmanként reggelizik, vagy tízóraizik, és a mindennap reggeliző gyerekek között kevesebb a túlsúlyos, elhízott, mint azok között, akik nem esznek reggel.

Címlapról ajánljuk

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Bár tegnap a tőzsdék visszapattantak a múlt heti esésből, a lendület úgy tűnik, hogy nem tartott sokáig. Az ázsiai tőzsdék ugyan nagyrészt emelkedtek a vártnál jobb kínai külkereskedelmi statisztikákat követően, ugyanez nem mondható el az európai határidős indexekről, amelyek így iránykeresést vetítenek előre a mai piacnyitásra. Ma jön a magyar inflációs adat, az elemzők várakozása szerint csökkenhetett augusztusban az éves infláció mértéke.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×