eur:
396.76
usd:
359.45
bux:
72075.48
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Szinte biztos, hogy Eörsi Mátyás lesz az SZDSZ új frakcióvezetője

Eddig Eörsi Mátyás az egyetlen jelölt az SZDSZ parlamenti frakcióvezetői posztjára, helyettesei Gusztos Péter és Hankó Faragó Miklós lehetnek.

Horn Gábor szabad demokrata ügyvivő közölte: a frakcióvezető-helyettesi poszton Gusztos Péterre és Hankó Faragó Miklósra érkezett jelölés csütörtök délelőttig.

Az ügyvivő hozzátette: azt nem tudja, hogy a jelöltek vállalnák-e a tisztséget. Az SZDSZ képviselőcsoportja péntek reggel választja meg új vezetőit.

Kuncze Gábor és Pető Iván április 2-án mondott le a frakcióvezetői illetve a frakcióvezető-helyettesi posztról. Az SZDSZ tisztújító küldöttgyűlése március 31-én választotta elnökévé Kóka Jánost; korábban Kuncze Gábor vezette a pártot is.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
Erős napot zártak az amerikai tőzsdék

Erős napot zártak az amerikai tőzsdék

A vártnál gyengébb pénteki munkaerőpiaci adatra megütötték a tőzsdéket, 1-3 százalék közötti esést szenvedtek el a vezető amerikai indexek a múlt hét végén. Ezek után Ázsiában is hasonló volt a helyzet, az új kereskedési hét gyengén indult a térségben, viszont Európában már emelkedést láthattunk, és az USA-ban is megérkezett a felpattanás. A héten hazai és külföldi inflációs jelentésekre, az amerikai elnökjelölti vitára, és többek között az EKB kamatdöntésére lesz érdemes figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×