eur:
393.75
usd:
355.3
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Hazatérnek a magyar gólyák

A napokban várható a gólyák nagy részének hazatérése - közölte a Magyar Madártani Egyesület munkatársa. Lendvai Csaba az InfoRádiónak elmondta: a szervezet online gólya-adatbázisában bárki beszámolhat a környezetében megfigyelt fehér gólyák mindennapjairól.

A napokban érkezik vissza a gólyaállomány jelentős része Magyarországra - mondta el a Magyar Madártani Egyesület munkatársa az InfoRádióban. Lendvai Csaba kifejtette: egyes példányok Dél-Afrikáig is elvonulhatnak ősszel, így tízezer kilométert kell megtenniük

Közölte: a gólyák két útvonalon repülnek, a nyugat-európai állomány Nyugat-Afrikában telel, míg a keleti gólyák Kelet- és Dél-Afrikába vonulnak ősszel.

A nyilvántartás szerint 4800-5300 gólyapár fészkel Magyarországon - tette hozzá Lendvai Csaba.

A Magyar Madártani Egyesület online gólya-adatbázisában bárki beszámolhat a környezetében megfigyelt fehér gólyák mindennapjairól - közölte.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 21:42
×
×
×
×