eur:
393.8
usd:
355.34
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Megnyirbálták az útfelújítási programot

A tervezettnél 23 útszakasszal kevesebbet újítanak fel idén a fővárosban - mondta el a főpolgármester az InfoRádióban. Demszky Gábor hozzátette: a felülírt program teljesítéséhez is szükség lenne további 2 milliárd forint állami hozzájárulásra.

A főpolgármester emlékeztetett arra, hogy az eredeti tervben 156 kilométer út felújítása szerepelt, ezt azonban a Fővárosi Közgyűlés módosítja majd.

Az új elképzelése szerint 23 szakaszon csak a csatornázást végzik el, az úttest felújítására csak a következő években kerül sor.

Demszky Gábor elmondta azt is, hogy az átdolgozott terv - 120-130 kilométer út felújítása - teljesítéséhez is hiányzik mintegy 2 milliárd forint, amelyet a költségvetésnek kellene állnia.

A politikus kitért arra is, hogy eredetileg 7 milliárd forintot kértek a költségvetésből, ehelyett eddig csak 2 milliárdot kaptak.

Azonban a visszafogott programhoz is további kétmilliárd forintra lenne még szükségük a jelenlegi 10,2 milliárd forintos keret kiegészítéséhez.

A főpolgármester közölte: már kérte Kóka Jánost, hogy a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium biztosítsa ezt az összeget.

Ha ez megtörténik, akkor az év végéig a fővárosi utak 40 százalékát tudnák felújítani - tette hozzá.

Eddig tíz szakaszon kezdődtek el a munkák, a főváros összesen 38-ra kötött kivitelezési szerződést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 21:42
×
×
×
×