eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Óvatos reform az SZDSZ-ben

Az SZDSZ országos tanácsa szűk körű alapszabály-módosítást javasol a párt március végi tisztújító küldöttgyűlésének - jelentette be a testület ülését követően a liberális pártelnök.

A javaslatok lényege, hogy bevezetik a választókerületi elnöki rendszert, és megszüntetik a külön fővárosi és vidéki listát az ügyvivők választása esetében, de a testület létszáma továbbra is 12 fő marad - mondta Kuncze Gábor.

A választókerületekben működő szervezetek maguk választják majd meg tagjaik közül az elnököt, akinek feladata a szervezetek összefogása lesz. Nem biztos, hogy a választókerületi elnök képviselőjelölt lesz a következő parlamenti választáson - tette hozzá.
Kuncze Gábor bejelentette, hogy megállapodtak a tisztújító küldöttgyűlés menetrendjéről is; március 30-án a leköszönő elnök beszámolójával kezdődik a kétnapos esemény, ezen a napon kerül sor az alapszabály-módosításra is, másnap választanak a küldöttek új elnököt, ügyvivőket és húsz ot-tagot.

A pártelnök elmondta: az országos tanács ülésén felszólalók többsége szerint ismét éleződik a feszültség Magyarországon, és ezt az SZDSZ veszélyes folyamatnak látja.

"Ezért nagyon határozottan kíván a Szabad Demokraták Szövetsége tevékenykedni annak érdekében, hogy az összes feszültséggel, politikai vitával együtt a választások Magyarországon a meghatározott időben, 2010-ben legyenek, a ciklusát töltse ki a kormányzat" - fogalmazott.

Hozzátette: mindent elkövetnek, hogy fennmaradjon a párbeszéd a politikai erők között.

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×