eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Luxusszálloda lesz a szegedi Csillag börtönből?

Egy börtönturizmusra szakosodott spanyol cég luxusszállodává alakítaná át a szegedi Csillag börtönt. Az ötlettel már megkeresték az igazságügyi és rendészeti tárcát is. Bár a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka cáfolta az eladás hírét, néhány munkatársuk mégis az Ibériai-félszigetre utazott, hogy tanulmányozzák a terveket.

A Népszabadság szerint jó évet tudhatnak maguk mögött, és nagyon rosszat maguk előtt a hazai gyógyszergyárak: az új egészségügyi szabályok biztos csökkentik a hazai piacon elérhető bevételt és nyereséget, ráadásul ezt most már nem biztos, hogy kompenzálják az exportpiacokon elérhető jobb eredmények. Igaz még így is marad elegendő nyereségük, mivel a gyógyszeripar átlagosan 25 százalékos tőkearányos nyereséget produkál, vagyis körülbelül négy év alatt megtérül a befektetett pénz.

Egy börtönturizmusra szakosodott spanyol cég luxusszállodává alakítaná át a szegedi Csillag börtönt - írja a Magyar Nemzet. Az ötlettel már megkeresték az igazságügyi és rendészeti tárcát is. Bár a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka cáfolta az eladás hírét, néhány munkatársuk mégis az Ibériai-félszigetre utazott, hogy tanulmányozzák a terveket. Kondorosi Ferenc, az igazságügyi és rendészeti tárca államtitkára egy nyilatkozatában azt mondta: mivel az egykor a város peremére épült ingatlanok a település terjeszkedése miatt napjainkra központi fekvésűekké lettek, ezért érdemes fontolóra venni a megszűntetésüket.

A Napi Gazdaság azt írja, a Nemzeti Hírközlési Hatóság pénteki határozattervezete szerint az Antenna Hungária Zrt.-nek az országos földfelszíni analóg rádió- és televízióműsor-szórási nagykereskedelmi szolgáltatást a jövőben költségalapú áron kell nyújtania. Ez a tanács várakozásai szerint egyes műsorszolgáltatók esetében az országos műsorszórási szolgáltatás árcsökkenésével jár. Az NHH azt is előírja, hogy az AH az "egyenlő elbánás" elve alapján a jövőben nem tehet különbséget a megrendelők között.

Bármelyik pillanatban robbanhat a Wiener Börse és a Budapesti Értéktőzsde közötti feszültség - írja a Világgazdaság bécsi forrásokra hivatkozva. A császárvárosnak ugyanis már csak nyűg a Bécs-Budapest-Prága-Varsó tőzsdeszövetség megszervezése, sőt költséghatékonysági szempontokból - a lap értesülései szerint - a BÉT teljes beolvasztását tervezik.

Nem indokolt, hogy budapesti ingatlanok hozamprémiummal forogjanak a régiós szintekhez képest - derül ki abból az interjúból, amelyet a portfolio.hu Hornok Krisztiánnal, a DTZ ügyvezető igazgatójával készített. A szakértő kitért rá, míg a régióban több tranzakció is volt 5,5 százalékos hozamszint mellett, addig az utolsó magyar transzparens irodaeladás egy évvel ezelőtt 6,8 százalékos hozammal ment el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×