A szervezet három hónap alatt országszerte 209 gyártó 600-féle csomagolt és csomagolatlan kenyerét vizsgálta meg.
Az ellenőrzés során kiderült, hogy a kenyérféleségek 16 százalékának csomagolásán található jelölés nem felel meg az előírásoknak: a gyártók a legtöbbször nem megfelelő lisztet használtak fel, vagy nem az előírt arányoknak megfelelően állították elő a terméket.
A megvizsgált minták 8 százaléka volt kisebb tömegű, mint amit feltüntettek rajta; 26 százalékukban több volt a só a megengedettnél, és mindössze 3 százalékuknál nem használtak semmilyen adalékanyagot a kenyér gyártása során.
A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség kifogásolta azt is, hogy az újravizsgált hibás termékek gyártóinak csak egynegyede javított a kenyér minőségén a felszólítás után.
Gyászol az Operettszínház





