eur:
396.27
usd:
367.37
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

MDF: részleges munkaerőpiaci nyitást a románoknak és bolgároknak!

Az MDF választmánya azt javasolja, hogy Magyarország fokozatosan nyissa meg munkaerőpiacát 2007. január elsejétől a román és bolgár munkavállalók előtt, először a hiányszakmákban - mondta az InfoRádiónak Katona Kálmán, az MDF Országos Választmányának elnöke a testület vasárnapi ülését követően.

A párt országos választmányának határozata szerint Magyarországnak először csak azokban az ágazatokban kellene megkönnyíteni a román és bolgár állampolgárok munkavállalását, ahol munkaerőhiány van. Katona Kálmán szerint ilyen például az élelmiszeripar, a textilipar, az építőipar, és az egészségügy.

Az MDF javasolja azt is, hogy az idénymunkáknál egyszerűsített eljárást alkalmazzanak a román és bolgár munkavállalókkal kapcsolatban a magyar hatóságok.

Az InfoRádió azon felvetésére, miszerint ezek az elképzelések gyakorlatilag megegyeznek a Szociális és Munkaügyi Minisztérium vitaanyagával, Katona Kálmán úgy fogalmazott: "hogy pontosan mivel egyezik, azt nem tudom megmondani, azt tudom, hogy ezt alaposan átbeszélve ezt a javaslatot fogadtuk el, és azzal bízzuk meg képviselőinket, hogy a tárgyalásokon ezt képviseljék".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A magyar szakszövetség tiltakozik Hámori Luca negyeddöntős ellenfele miatt

A MÖSZ a Magyar és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál is hivatalos levélben fog tiltakozni, amiért Hámori Lucának a tavalyi világbajnokságról magas tesztoszteronszintje miatt kizárt algériai Imane Heliffel kell összecsapnia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×