eur:
395.32
usd:
365.6
bux:
73928.84
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Két ütemben emelkedik a fővárosi távhődíj

A tervek szerint két ütemben emelik jövőre Budapesten a távhő díját - közölte a főpolgármester. Demszky Gábor a döntést azzal indokolta, hogy így kisebb lesz a fogyasztók megterhelése.

Demszky Gábor elmondta: a fogyasztók terheinek mérséklése érdekében nem hajtják végre januárban a 45 százalékos növelést. A városvezetés csütörtökön tárgyal arról, hogy 2007 elején illetve évközben milyen mértékű legyen a díjemelés.

A Fovárosi Közgyulés jövő héten dönt az ügyben. A főpolgármester hozzátette: már tárgyalt a kérdésről Veres János pénzügyminiszterrel, és Kiss Péterrel, a szociális, valamint Kóka Jánossal a gazdasági tárca vezetőjével.

Demszky Gábor szólt arról is, hogy a távhődíj-kompenzációhoz nem tud plusz forrást biztosítani a kormány, arra azonban ígéretet kapott a pénzügyminisztertol, hogy a Főtáv Zrt. kaphat annyi támogatást az év első hónapjaiban, hogy ne legyenek pénzügyi gondjai.

Címlapról ajánljuk
Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

A magyar csapat háromgólos hátrányt dolgozott le, aztán már öttel is vezetett, de a második félidőben ismét kiélezetté vált a találkozó a spanyolok ellen a párizsi olimpián. A hajrát a mieink bírták jobban, és 27-24-es győzelemmel biztosan ott vannak a legjobb nyolc között.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×