eur:
394.31
usd:
364.19
bux:
0
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Csaba László: késésben a kormány

Csaba László közgazdász szerint egyenetlenül oszlanak meg a megszorítások terhei a különböző társadalmi rétegek között.

A mikro- és a kisvállalkozások biztosan rosszul járnak - vélekedett az egyetemi tanár az InfoRádió Aréna című műsorában.

Csaba László úgy vélekedett, hogy a fiatalok is nehéz helyzetbe kerülnek, ugyanis nehéz lesz munkát találniuk.

A kis- és közepes vállalkozások nem tudnak majd új munkahelyeket teremteni az adóterhelés növekedése miatt, az állami szektor pedig leépít. Marad a szürke- és a feketegazdaság, amely azonban kiszámíthatatlan és tervezhetetlen - tette hozzá.

Nehéz helyzetbe kerülnek a növekvő energiadíjak miatt azok a nyugdíjasok is, akik a nyugdíjukhoz képest nagy lakásban élnek - mondta Csaba László.

Az egyetemi tanár szkeptikusan vélekedik a kormány által bejelentett lépések hatását illetően.

Legalább 7-8 hónapos késésben van a kormány saját ütemtervéhez képest, nincs már idő a töprengésre - mondta, hozzátéve, hogy a tapasztalatok szerint a kabinetek csak működésük első 6-9 hónapjában képesek nagyobb változtatásokat végrehajtani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 1. 07:51
×
×
×
×