eur:
394.07
usd:
363.95
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Könnyű csalni a gázártámogatással

Könnyű csalni a gázártámogatási igénylésben: a lebukás veszélye csekély, büntetés nincs, legfeljebb némi kamatot kell fizetni. A vállalkozóknak ráadásul annyi a kiskapu, hogy akár a rózsadombi palotákat is fűthetik majd támogatott gázzal.

A Népszabadság arról ír, hogy a köztisztviselők, a rendes munkavállalók és a nemrég nyugdíjba vonultak számára szűnik meg a gáz- és távhőár-támogatás januártól.

Õk azok, akiknél a kimutatott egy főre jutó havi jövedelem nagy valószínűséggel nettó 94 ezer forint felett lesz, és akiknek emiatt nem jár az állami segítség.

Az új támogatási rendszerrel igazán jól az a vállalkozói réteg járhat, amely eddig is kerülte az adó- és járulékfizetést. Az új támogatási rendszer ugyanis a visszaélések lehetőségeinek tárházát kínálja.

Lehet játszani a lakásba bejelentettek számával és a bevallott jövedelmekkel, miközben valódi ellenőrzésre nem igazán kell számítani.

A Magyar Nemzetben az áll, hogy mindössze hárommillió forintért vásárolhatta meg 71 négyzetméter alapterületű szolgálati lakását nyugdíjba vonulása előtt Huber Miklós, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium volt gazdasági igazgatója.

A tárca sajtóosztálya megerősítette a lap információját, a tranzakciót előbb törvényesnek nevezte, majd arról tájékoztatott, hogy a miniszter az ügyben elrendelte a vizsgálatot.

Az index.hu-n olvasható, hogy nincs nyilatkozatstop Gergényi-ügyben, de a Pest megyei és a budapesti főkapitány csak Bene László, a rendőrség országos vezetőjének engedélyével nyilatkozhat a hatóságot általában érintő ügyekről.

Az egyik kereskedelmi televízió értesülései szerint az igazságügyi és rendészeti tárca arra utasította a rendőrség vezetőit, hogy fejezzék be a nyilvánosság előtti vitákat, és koncentráljanak a feladataikra.

Ezzel a minisztérium azt szeretné elérni, hogy a tábornokok ne egymás minősítésével foglalkozzanak.

A Világgazdaság arról számol be, hogy riasztó ütemben nő világszerte a túlsúlyos emberek aránya, és egyre több adat támasztja alá, hogy a túlsúly miatti egészségügyi problémák óriási költségeket okoznak a társadalombiztosítónak, a munkáltatóknak és az érintetteknek egyaránt.

Egyes szakértők úgy számolnak, hogy nemzetgazdasági szinten az elhízás az alultápláltsághoz hasonló mértékű károkat okozhat.

A Napi Gazdaság azt írja, hogy a magyar utazókra építik a magyar vendéglátók a jövő évi terveiket, a külföldi turisták ugyanis egyre kisebb mértékben járulnak hozzá az ágazat növekedéséhez.

Ágazati szereplők az okok között említik az erős forintot és a szeptemberi utcai események negatív hatását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×