eur:
395.14
usd:
365.5
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Beiktatták tisztségébe az evangélikus egyház új világi vezetőjét

Ünnepi istentisztelet keretében beiktatták tisztségébe Prőhle Gergelyt, a Magyarországi Evangélikus Egyház új országos felügyelőjét pénteken a budapesti Deák téri Evangélikus Templomban.

Ünnepi istentisztelettel iktatták be tisztségébe a Magyarországi Evangélikus Egyház új országos felügyelőjét. Az istentiszteleten püspökök, esperesek és lelkészek áldották meg Prőhle Gergelyt, akit elnöktársa, Ittzés János elnök-püspök iktatott be.

Prőhle Gergely volt közigazgatási államtitkár, Magyarország korábbi berlini és berni nagykövete az istentiszteletet követő beiktatási előadásában azt mondta, "gyenge és szapora léptekkel igyekszem a szolgálatba. Nem kisebb kérdés foglalkoztat, mint az, hogy a szűkszavú törvényi előírások figyelembevételével miképpen tölthetem be egyházunk és tágabb környezetünk számára hasznosan és Istennek tetsző módon az országos felügyelői feladatkört".

Megköszönve Frenkl Róbert szolgálatát arról beszélt, hogy elődje működése számára egyértelmű követendő példát nem adhat, de tapasztalataira, ismereteire az egyháznak nagy szüksége lesz.

Prőhle Gergely előadásában feladatai között jelölte meg a teológusok munkájának segítését. Segíteni kell őket abban, hogy legyen biztos egzisztenciájuk és érezzék az állandó késztetést arra, hogy folyamatosan karbantartsák tudásukat.

Az egyházi pénzügyek kapcsán azt mondta, a közeljövőben aligha lesz több pénz az egyház és intézményeinek finanszírozására. Ennek az a következménye, hogy "nem tekinthetünk el a hívek nagyobb anyagi szerepvállalásától" - tette hozzá.

Prőhle Gergelyt, a Magyarországi Evangélikus Egyház egyházközösségei áprilisban választották meg országos felügyelővé. Elődje, a nyugállományba vonuló Frenkl Róbert 17 évig volt az evangélikus egyház világi vezetője.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: ilyenre emberemlékezet óta nem volt példa olimpián

A szövetségi kapitány szerint mindenki tartalékol az előfutamokban, de Milák Kristóf bemutatkozása biztató volt 200 pillangón a párizsi olimpia úszóversenyein.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×