eur:
394.5
usd:
364.46
bux:
73773.41
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Százmilliárdot tévedett a KSH

Tavasszal elküldött jelentéséhez képest mintegy 100 milliárd forinttal magasabb tavalyi kormányzati hiányt ismert el az Európai Uniónak a Központi Statisztikai Hivatal.

A Népszabadság arról számol be, hogy hétfőn a fővárosban jelentősen megemelkedett egyes légszennyező anyagok koncentrációja. A levegő szénmonoxid és nitrogén-dioxid tartalma az ünnepnap estéjén egyes mérőhelyeken meghaladta a reggeli forgalmi csúcsnál szokásos értékeket. Valószínű, hogy a jelenség összefügg az esti rendzavarásra adott rendőrségi válasszal. Elképzelhető, hogy a vízágyúk huzamosan járó motorja felelős a légszennyezésért, de az sem kizárt, hogy a zavargásoknál használt - pontosan nem ismert összetételű - gázok és lövedékek is szerepet játszottak az éjszakai szmog kialakulásában.

A Magyar Nemzet írja, hogy tavasszal elküldött jelentéséhez képest csaknem százmilliárd forinttal magasabb tavalyi kormányzati hiányt ismert el az Európai Uniónak a Központi Statisztikai Hivatal. A GDP-arányos deficit tavaly 1434 milliárd forint volt.

A Világgazdaság úgy tudja, a kabinet a bérek védelmének és a vállalkozások működőképességének szempontjait csak olyan keresetnövekedéssel gondolja kielégíthetőnek, amely az utóbbi években elért bérszint átmeneti csökkenését eredményezi. A kormány a bruttó keresetek 6-6,5 százalékos emelését javasolja az Országos Érdekegyeztető Tanácsnak. Ha a vállalkozások megfogadják az ajánlatot, a reálkeresetek jövőre 4 százalékkal mérséklődnek.

A Napi Gazdaságban olvasható, hogy tavaly 263 millió dollár kockázati tőke vándorolt az internetes keresők fejlesztésével foglalkozó induló vállalkozásokba, ami nagy ugrás a 2002-es 58 dolláros hasonló célú kiadással összevetve. A piacon kialakult boom sokak szerint reneszánszát jelenti a keresők világának, ami jelentős hatással lehet a felhasználók mindennapi internetezésére.

A Portfolio.hu a Szerbiától elszakadt Montenegróról ír. Európa legújabb köztársasága a turizmus ugrásszerű növekedésétől várja a gazdasági fellendülését. A gyönyörű tengerparttal rendelkező Montenegróba megérkeztek az első nyugat-európai ingatlan-befektetők is. Ám az ország infrastrukturális hálózata közel sem tökéletes, és a politikai stabilitás sem állta ki még az idő próbáját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×