eur:
394.5
usd:
364.46
bux:
73773.41
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Molnár: a gyógyszertörvény közös felelősség

Az egészségügyi miniszter szerint a gyógyszerellátásról és -forgalmazásról szóló törvény az ágazat résztvevőinek közös felelősségét fogalmazza meg.

Molnár Lajos parlamenti expozéjában azt mondta: a törvény szabályozza a gyártók által fizetett kötelező kedvezményeket, a gyógyszert rendelő orvosok szigorúbb gyógyszerfelírási szabályát, és nyilvánossá teszi a gyógyszerár-támogatás és befogadás rendszerét.

Az egészségügyi miniszter hozzátette: az új szabályok garantálják a pénzügyi stabilitást is.

Molnár Lajos emlékeztett arra, hogy a gyógyszertámogatás összege az elmúlt években egyre nagyobb mértékben lépte túl a megengedett mértéket az egészségügyi kiadásokon belül.

Reakciók

Kökény Mihály szocialista vezérszónok kiemelte, hogy az egészségügy további átalakítása már nem halogatható. A kormánypárti politikus hozzátette: az MSZP elfogadásra javasolja a törvényjavaslatot, azonban néhány pontban módosító javaslatot nyújt be.

Mikola István (Fidesz) szerint a patikaalapítás és a gyógyszerforgalmazás jelenlegi rendjének szétverése csakis a multinacionális pénzügyi befektetők korlátozhatatlan étvágyával és a kormányzatra gyakorolt egyre nagyobb nyomásával magyarázható. Az ellenzéki politikus közölte, pártja nem tartja elfogadásra alkalmasnak a javaslatot, azt a kormánynak újra át kellene gondolnia.

Béki Gabriella (SZDSZ) hangsúlyozta: nagy jelentőségű törvény vitáját kezdte meg a parlament, melyet pártja elfogadásra alkalmasnak tart. A liberális politikus a javaslat céljaként a költségérzékeny térítési díjak, és az igazságosabb teherviselés kialakítását nevezte meg.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×