eur:
394.5
usd:
364.46
bux:
73773.41
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Kövér: "a történtek rettenetesen bűzlenek"

Kövér László fideszes képviselő szerint a rendőrség módszeresen hergeli az embereket. A politikus erről az emberi jogi, a rendészeti és a nemzetbiztonsági bizottság csonka együttes ülésén beszélt.

Korábban a kormánypárti képviselők nem fogadták el a napirendet, majd kivonultak a teremből, az ellenzéki képviselők azonban informálisan tájékozódtak az október 23-án a fővárosban történtekről a jogvédő szervezetektől.

Kövér László kijelentette: az elmúlt öt év ügyeit sorba véve se szeri, se száma a kormánypártok jogsértéseinek. Mint mondta: nem egyik pillanatról a másikra zuhant az ország ebbe az állapotba, hanem lassan csúszott bele.

"Lopakodó diktatúra korszakát éljük öt év óta" - mondta, hozzátéve: ez egy szándékos folyamat eredménye.

A politikus kijelentette: "az a helyzet (...), az a szándék olvasható ki (...) az elmúlt évek történéseiből, hogy meg kell félemlíteni a magyar embereket, meg kell félemlíteni a választópolgárokat".

Mint mondta, a választópolgárok három csoportba sorolhatók: vannak MSZP-szavazók, Fidesz szavazók és ingadozók.

A Fidesz-bázist el kell rettenteni attól, hogy az utcára merészkedjenek - vélekedett a kormányzati szándéktól.

"Ennek a forgatókönyvnek az első lépése, amikor a Nemzetbiztonsági Hivatal teljesen illetéktelenül óva intette a jogaikat gyakorolni szándékozó békés polgárokat attól, hogy az utcára menjenek, mert hátha valami bajba keverednek. (...) És ez a baj most be is következett" - mondta.

A harmadik csoportról azt mondta: az ingadozóknak pedig előre el kell venni a kedvüket attól, hogy az utcára vonuljanak.

Kérdésként fogalmazta meg: szakszerűtlenség volt vagy szándékos provokáció, amit a rendőrség tett október 23-án.

Kövér László szerint "profi módon" választották szét a tömeget a Kossuth Lajos utcában, ugyanakkor a műveletek kezdetekor nem voltak képesek arra, hogy a néhány száz, ezer randalírozót ne a Fidesz-gyűlés irányába tolják.

"Ez vagy szakszerűtlenség, vagy pedig szándékos provokáció, és én azt gondolom, hogy ez utóbbi. De mind a két esetben a rendőrség vezetőinek le kellene vonni a konzekvenciákat, hogy alkalmatlanok arra, amit csinálnak" - mondta.

A fideszes politikus kijelentette: véleménye szerint a rendőrség "módszeresen hergeli az embereket".

Ami október 23-án történt, "az nem volt más, minthogy a néhány száz, maximum kétezer törvénysértő (...) emberhez tudnak-e ezreket, tízezreket még toborozni, hogy a felfordulás még nagyobbnak lássék" - mondta. Szavai szerint a "rendőrség szándékosan gyűjtötte magának az ellenfeleket az utcán".

Feltette a kérdést: "nem arról van szó, többek között, hogy meg kell erősíteni a rendőrség kormány iránti lojalitását? És ha ennek a pénz az akadálya, mert több pénzt nem tudnak nekik adni, akkor nyilvánvaló ellenségképet kell eléjük felrajzolni? Nyilvánvalóan hergelni kell őket, gyűlölettel eltölteni azokkal szemben, akik az utcán jogosan vagy jogtalanul a véleményüket mondják el?"

"Ami történt, az bűzlik, rettenetesen bűzlik" - tette hozzá, megjegyezve: "a politikai háttere bűzlik az ügynek".

"Egyetlen nyilvánvaló hátsó szándéka van annak, ami ma Magyarországon zajlik: hogy az ország nyomorúságos állapotáról, amibe egy hazug, alkalmatlan koalíció és annak még hazugabb, még alkalmatlanabb vezetői juttatták az országot, ezekről a problémákról eltereljék a figyelmet". De ez hiábavaló törekvés - fűzte hozzá.

Kövér László kijelentette: "Magyarország nem demokrácia. Magyarország ma Lukasenko idézőjeles demokráciájával van versenyben Európában".

Szavai szerint ez mindenkinek a szégyene, aki a 16 évben, de különösen az elmúlt öt évben hozzájárult ahhoz, hogy idáig fajulhassanak a dolgok.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×