eur:
394.48
usd:
364.46
bux:
73764.15
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Kóka: Orbán elbizonytalanítja a befektetőket

A gazdasági miniszter szerint Orbán Viktor minden egyes megnyilvánulása elbizonytalanítja a magyarországi befektetőket és a pénzpiacot. Kóka János úgy vélte, hogy a reformokról szóló, a Fidesz által kezdeményezett népszavazás kérdései nem segítik a tisztánlátást. A Fidesz szerint Magyarországon az okoz bizonytalanságot és instabilitást, hogy Gyurcsány Ferenc a posztján maradt.

A gazdasági miniszter kijelentette: Orbán Viktor viselkedése elbizonytalaníthatja azt a jelenleg mintegy 1700 milliárd forintnyi befektetési lehetőséget, ami Kelet-Közép-Európa felé tart, és nagy része jó eséllyel Magyarországon köt ki.

Ez közvetlenül mintegy 40 ezer munkahely létrehozásának a lehetőségét jelenti - tette hozzá Kóka János.

Kuncze: szomorú körülmények

Az SZDSZ elnöke ezzel párhuzamosan szomorúnak nevezte, hogy a reformokról szóló népszavazási kérdések felvetése ilyen körülmények között történik.

Az egyébként alkalmat adhatna az értelmes vitára, amelyre az SZDSZ nyitott, mert van programja. De ennek helyszíne a Parlament lehet - tette hozzá Kuncze Gábor.

A Fidesz szerint Gyurcsány a probléma

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szerint Magyarországon az okoz bizonytalanságot és instabilitást, hogy Gyurcsány Ferenc a posztján maradt, nem mondott le a miniszterelnöki székről.

Véleménye szerint Gyurcsány Ferencre nem hallgatnak az emberek, nem fogadják el a kormányzat döntéseit, ezért a helyzetet csak az oldja meg, ha a miniszterelnök távozik, és szakértői kormány alakul.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×