eur:
394.5
usd:
364.46
bux:
73773.41
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Gyurcsány: jön a felelősség költségvetése

A kormány elfogadta a 2007-es büdzsé tervezetének valamennyi főbb pontját - mondta a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc a kormányszóvivői tájékoztatón a felelősség költségvetésének nevezte a jövő évit. A Fidesznek nem tetszik a büdzsé.

A miniszterelnök azt mondta: az államháztartás hiánya a következő években tizedszázalék pontossággal megfelel majd a konvergencia-programban megfogalmazott céloknak.

A pénzügyminiszter a tájékoztatón arról beszélt, hogy nem lesz újabb adócsomag.

Veres János hozzátette: a jogértelmezési bizonytalanságokat megoldó módosítások várhatók.

A pénzügyi tárca vezetője elmondta: a jövő évi költségvetés konszolidált bruttó bevétele a tervek szerint 11.613 milliárd, a kiadás 13.330 milliárd forint lesz. A deficit 1.718 milliárd forint lehet, ez a GDP 6,8 százaléka.

A tájékoztatón ismertetett anyag szerint a központi költségvetés jövő évre tervezett áfa- és társaságiadó-bevétele 10 százalékkal haladja meg az ideit, evából pedig 60 milliárd forinttal több bevétellel számolnak mint 2006-ban.

Az államháztartás egyensúlyát javító különadó és járadék címén tervezett bevétel jövőre megközelíti a 200 milliárd forintot; ennek az elképzelések szerint kevesebb mint 10 százalékát fizetik a magánszemélyek.

A Fidesznek nem tetszik a büdzsé

A megszorítások és az adóemelések költségvetésének tartja a 2007-es büdzsé tervezetét a Fidesz.

Az ellenzéki párt kommunikásciós vezetője azt mondta: a kormány nem reformokat hajt végre, hanem pénzbehajtást.

Szijjártó Péter úgy véli, hogy az intézkedésekre nincs is felhatalmazása a kabinetnek, mert a koalíciós erők hazugságokkal nyerték meg a tavaszi választást.

Az ellenzéki politikus szerint a következő években a családok bevétele csökken majd, ezzel egy időben a kiadásaik növekednek.

Hozzátette: a Fidesz ennek megakadályozására kezdeményezett népszavazást a reformok ügyében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×