eur:
394.48
usd:
364.46
bux:
73764.15
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Tájkép csata után - Képgaléria!

Budapesten több helyütt látszanak a hétfő esti rendbontás nyomai. Az Astoria kereszteződésben, a Blaha Lujza téren, a Ferenciek terén és a Deák téren a szemét, széttört padok és kődarabok emlékeztetnek a randalírozásra.

A Deák téren a templom előtti díszkő annyira megrongálódott, hogy ki is kell cserélni.

Az egyik munkás az InfoRádiónak elmondta, annyi követ törtek fel a tüntetők, hogy alig győzik teherautókkal elhordani.

Az említett helyeken és a metróaluljárókban még több mint 12 órával a rendbontás után is érezni lehetett a könnygáz szagát és annak maró hatását.

A helyzetet nehezíti, hogy kedd reggel a közterület-felügyelet locsolni kezdte az utcákat, a víz pedig konzerválja az utcákon hagyott könnygázgránátokból kiszivárgó gázt.

Elkezdték bontani a tüntetők sátrait a Kossuth téren. A rendőrség által lezárt területen zsákokba pakolják az otthagyott holmit.

Közel száz ember kezdte összeszedni a Kossuth térről kiszorított tömeg hátrahagyott dolgait.

Az InfoRádió kérdésére a munkások nem árulták el, hogy kik ők, annyit azonban elmondtak, a sátrakat és azok tartalmát jegyzőkönyvbe veszik, zsákokba pakolják, később pedig majd átvehetők.

A Kossuth teret továbbra is rendőrségi kordon és rohamrendőrök vigyázzák.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×