eur:
394.52
usd:
364.45
bux:
73793.55
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Kulcsár: "egy megsértett és felingerelt rendőrséggel van dolgunk"

Kulcsár Péter politológus szerint összességében arányos volt az október 23-ai rendőri fellépés. Hozzátette, Párizsban, vagy Londonban is előfordulhat, hogy egy-egy békés tüntető ellen agresszíven lép fel a rendőrség.

A rendőrségi fellépést közvetlenül egy garázdálkodó, randalírozó kisebbség akciója váltotta ki, és ilyen értelemben az jogos volt - mondta az InfoRádiónak Kulcsár Péter.

A politológus szerint mivel elhúzódó, hullámzó helyzetről volt szó, egy-egy mozzanatnál előfordulhatott, hogy túlzásokba esett a rendőrség, más mozzanatoknál pedig túlzottan enyhén, késlekedve reagált. Ez külföldön is így van, ha elhúzódó akcióról van szó - hangsúlyozta Kulcsár Péter.

Az elemző szerint összességében arányos volt a rendőri fellépés.

"Előfordulhat, hogy egy naiv békés járókelő ilyenkor belekeveredik a forgatagba, és kap gumibotütéseket. Budapesten, Párizsban, de még a nyugodtabb Londonban is valóban előfordulhat ez" - mutatott rá Kulcsár Péter.

A politológus megjegyezte: azt látni kell, hogy a tévészékház megostromlása óta "egy megsértett és felingerelt rendőrséggel van dolgunk".

"Ezt ugyan jó lenne leküzdeni, de azért ez érthető" - vélekedett Kulcsár Péter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×