eur:
394.5
usd:
364.46
bux:
73773.41
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Felhőkarcoló Budapesten - képekkel

Jövő év elején kezdené építeni 110 méter magas toronyházát a Raiffeisen Bank Angyalföldön, a Váci út és a Róbert Károly körút sarkán, és 2009-ben költöznének be az épületbe. Az építkezéshez szükséges rendeletmódosítás legkorábban 2007 első felében születhet meg.

Molnár Ferenc, a Raiffeisen Ingatlan Zrt. üzletág-igazgatója elmondta, hogy a tervezett 110 méter magas székházat 2-2,5 év alatt építenék fel, 20-28 milliárd forintból.

Számítanak a jelenlegi jogszabályok változására, amely szerint a tervezett helyszínen, a Váci út és a Róbert károly körút sarkán csak 75 méter magas épületet lehet építeni.

A felszín alatti négyszintes mélygarázs építéséhez ezért már jövő év elején hozzáfognak.

Kérdésre közölte, hogy ha a fővárosi önkormányzat magassági határokat megállapító rendelete mégsem változna meg, akkor a jogszabály adta keretek között maradnak.

A 32 emelet magas, 42 ezer négyzetméter hasznos területtel rendelkező székházat október 30-án egy fénytorony fogja szimbolizálni a majdani építkezés területén.

<

Fényszobor 2.

Bojár Iván András, az Építészet Hónapja fesztiváligazgatója, szabad demokrata fővárosi képviselő elmondta, hogy a toronyházak építéséhez szükséges fővárosi rendeletmódosítás jó esetben 2007 első felében születhet meg.

Bojár Iván András hozzátette, hogy egyelőre még nem kapták meg helyüket a Városházán azok a személyek vagy intézmények, akik, vagy amelyek egy ilyen rendeletmódosításhoz szükségesek, például nincs még főépítész sem.

Az InfoRádió értesülése szerint a Főpolgármesteri Hivatal a napokban ír ki pályázatot a főépítészi poszt betöltésére.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×