eur:
394.48
usd:
364.46
bux:
73764.15
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Budapest védelme rendőrszemmel

A fővárosba vezényelt rohamrendőröknél nem ritka, hogy 24 órán keresztül szolgálatban kell lenniük. Az InfoRádiónak név nélkül nyilatkozó rendőrök elmondták, a váltás sem érkezik meg mindig az ígért időpontban.

A Kossuth teret biztosító rohamrendőrök szolgálati ideje délelőtt a 24. munkaórához közeledett. Közülük öt rendőr az InfoRádiónak arra panaszkodott, hogy lassan egy napja folyamatosan dolgoznak, a váltás pedig két órája késik.

A Heves megyéből Budapestre vezényelt, gumibottal és könnygázzal felszerelt rohamrendőrök azt követően érkeztek a Kossuth térre, hogy hétfő hajnalban kiszorították a szeptember 17. óta demonstrálókat, a század felét viszont - noha szükség lett volna rájuk - haza kellett küldeni, mert nem volt Budapesten szállásuk. A teret most rendőrségi kordon veszi körül.

Nagy erőkkel védik a közszolgálati médiumok székházát is. A Magyar Rádió Bródy Sándor utcai központjához Nógrád megyei rendőröket küldtek.

A név nélkül nyilatkozó rendőr nem árulta el, hogy hány órája van szolgálatban, de amikor említettük neki a Kossuth téri példát, csak elmosolyodott, utalva arra, hogy náluk rosszabb a helyzet. Õk délelőtt 10 órakor várták a váltást, de itt sem érkezett meg idejében a friss rendőri erő.

A rohamrendőr az InfoRádió kérdésére azt mondta: nem tudja, hogy meddig kell Budapesten lenniük, de mint mondta, amíg tartanak a zavargások, nem mennek haza.

A Magyar Televíziónál csak elégedett rendőrökkel találkoztunk. Õk azt mondták, hogy hajnalban kezdték a műszakot, és tudnak pihenni, mert beosztják maguk között a munkaidőt.

A Szabadság térre felügyelő rohamrendőröknek nem a buszokban kell aludniuk, hanem van saját szállásuk, és elmondásuk szerint élelemből sincs hiány.



KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×