eur:
394.48
usd:
364.46
bux:
73764.15
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

A Kossuth téri tüntetők újrakezdenék

A Kossuth téri tüntetők további demonstrációkat terveznek - mondta el az InfoRádiónak a korábbi megmozdulások egyik vezéralakja. Takács András, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 nevű testület ügyvivője szerint hétfőn nem volt lehetőségük a tüntetők élére állni.

Takács András szerint nyilvánvaló, hogy ha a rendőrség nem üríti ki hétfőre virradóra a Kossuth teret, akkor teljesen más színezete lett volna az '56-os megemlékezéseknek.

"Tudható volt, hogy mi nagyon komoly demonstrációs eszközökkel készültünk arra, hogy a világ tudomására hozzuk politikai véleményünket. Az is nyilvánvaló, hogy ezt akarta a rendőrség megakadályozni, szerette volna azt a látszatot biztosítani a hivatalos ünnepségekkel kapcsolatban, hogy itt rend és béke van" - vélekedett Takács András.

A Kossuth téri tüntetők vezetője szerint hétfőn olyan sok helyen volt demonstráció, és olyan spontán módon szerveződött, hogy nem lehetett volna kézben tartani.

A bizottságnak a technikai eszközei sem voltak meg ahhoz, hogy a tüntetők élére álljon, mert minden technikát elzárt a rendőrség - mondta Takács András.

"Az biztos, hogy ezt a folyamatot nem lehet hagyni, hogy elhaljon" - hangsúlyozta a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője, hozzátéve, hogy ugyanakkor profi szervezésre van szükség, és épp ebbe az irányba próbálnak előre lépni "azokkal a meghatározó nemzeti elkötelezettségű szervezetekkel, amelyek a háttérben ott voltak a Kossuth téren és próbálták szervezni a tüntetést".

A rendőrségi bejelentés szerint azért szorították ki hétfőre virradóra a tüntetőket a Kossuth térről, mert azok nem tartották magukat a korábbi megállapodáshoz, és nem hagyták, hogy a hatóságok átvizsgálják a területet.

Takács András korábban azt nyilatkozta, hogy jogellenes volt a tér kiürítése.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×