eur:
394.48
usd:
364.46
bux:
73764.15
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

A gazdák traktorostul jönnek a Kossuth térre

Budapesten akarnak tüntetni traktorjaikkal a gazdák, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) éjszaka meg is kezdte a szervezést - mondta el az InfoRádiónak a szervezet demonstrációs bizottságának tagja. Péter Mihály közölte: több ezren készülnek a fővárosba, és napokig akarnak maradni. A szervezők ezen a héten tárgyalnak a részletekről a rendőrséggel.

A gazdák folytatják országos demonstrációjukat, a tervek szerint mindaddig, amíg a hivatalban lévő miniszterelnök nem távozik a posztjáról - hangsúlyozta Péter Mihály, hozzátéve: "a gazdák úgy döntöttek, hogy a Kossuth téren kívánják a demonstrációjuk nyomatékát ismételten példázni".

Péter Mihály szerint "ezres nagyságrendben" várhatóak a gazdák traktorokkal, illetve egyéb gépekkel, és nem is csak egy napra jönnének.

A MAGOSZ demonstrációs bizottságának tagja elmondta, hogy megtették bejelentésüket a rendőrségen, és a héten találkoznak a rendőrségi vezetőkkel, hogy egyeztessenek a részletekről.

Péter Mihály kijelentette: követeléseik nem változtak.

"Az a fajta hatalmi arrogancia, és az a pusztító, önpusztító magatartás, ami érződik a magyar társadalom felé, ezt a gazdák már nem tolerálják, és nem tudják elviselni, és természetesen az az alapvető követelésük, hogy itt megoldást kell találni" - fogalmazott a bizottsági tag.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletén megerősítették a bejelentés tényét. Sass Oszkár arra is felhívta azonban a figyelmet, hogy a rendőrségnek 48 óra áll rendelkezésére, hogy eldöntse: tudomásul veszi-e a rendezvényt vagy megtiltja annak megtartását.

A gyülekezési törvény szerint, ha a bejelentéshez kötött rendezvény megtartása a népképviseleti szervek vagy a bíróságok zavartalan működését súlyosan veszélyeztetné, vagy ha a közlekedés más útvonalon nem biztosítható, a rendőrség a bejelentésnek a hatósághoz való beérkezésétől számított 48 órán belül a rendezvénynek a bejelentésben megjelölt helyszínen, vagy időben való megtartását megtilthatja.

Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány keddi sajtótájékoztatóján közölte: a parlament biztonságos működése érdekében műveleti terület marad a Kossuth Lajos tér, ameddig csak szükséges, ez azt jelenti, hogy a tüntetők egyelőre nem térhetnek vissza a térre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×