eur:
392.14
usd:
362.65
bux:
73431.84
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Vége a visszaszámlálásnak, az idő lejárt!

Lejárt az a 72 óra, amelyet a Fidesz elnöke hétfőn adott a kormánypártoknak a miniszterelnök menesztésére. Orbán Viktor jelezte, hogy ellenkező esetben nagygyűlésre, a budapesti Kossuth térre hívja az embereket. Pontosan 13 órakor a Fidesz honlapján visszafelé számláló óra eltűnt, és a következő felirat jelent meg: Lejárt az idő. A honlapról kiderült az is, hogy Orbán Viktor ma 15 órakor sajtótájékoztatót tart.

Navracsics Tibor, a Fidesz és Semjén Zsolt, a KDNP frakcióvezetője szerdai sajtóértekezletén bejelentette, hogy csütörtökön 13 órára egyeztetésre hívják a parlamenti pártok frakcióvezetőit a szakértői kormányról.

Az MSZP és az SZDSZ elutasította, az MDF elfogadta a meghívást. Orbán Viktor hétfőn azt mondta: mielőbb létre kellene hozni egy szakértőkből álló, nemzeti egységkormányt.

Hangsúlyozta: a demonstrációk a miniszterelnök távozásáig folytatódnak.

Sólyom László köztársasági elnök vasárnap este, az önkormányzati választások urnazárása után azt mondta: az ország kárára lenne, ha minden az eddigi mederben folyna tovább.

Hozzátette: az Országgyűlés dönt a miniszterelnök személyéről, és helyreállíthatja a szükséges társadalmi bizalmat.

Gyurcsány Ferenc ezt követően bejelentette: a parlament rendkívüli ülését kezdeményezi, hogy bizalmi szavazást kérjen személyével kapcsolatban.

A Fidesz és a KDNP titkos szavazást kért, a többi parlamenti párt azonban ezt elutasította. A legnagyobb ellenzéki párt és a KDNP ezt követően bejelentette: nem megy el a szavazásra.

A Fidesz és a KDNP később megváltoztatta álláspontját, miután a köztársasági elnök bírálta a pártokat, és azt mondta: elvárható, hogy a demokrácia alapjait érintő eseményeket a képviselők a parlament ülésén értékeljék.

Címlapról ajánljuk

Márton Anna nyerte a magyarok párharcát, Szűcs Luca is a legjobb nyolc között

Márton Anna 15-7-re verte Pusztai Lizát, Szűcs Luca 15-10-re a világbajnoki harmadik, bolgár Joana Ilievát, két magyar jutott a legjobb nyolc közé a női kardvívók egyéni versenyében. A folytatásban Márton Anna Olha Harlannal, Szűcs Luca Sara Balzerrel vív majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×