eur:
392.34
usd:
362.9
bux:
73476.99
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Az államnak 17 milliárdjába kerül az elvesztett per

A Népszabadságban arról olvashatnak, hogy a magyar állam elvesztette azt a pert, amelyet a ferihegyi 2B terminált felépítő kanadai befektető indított: 17 milliárd forintot kell kifizetnünk egy 2001-ben, a Fidesz-kormány idején született döntés miatt.

A Magyar Nemzet a devizahitelek kockázatáról közöl írást. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének legújabb kiadványára hivatkozva azt írja, hogy a devizahitelek népszerűek, ám kockázatosak.

A Napi Gazdaság fölteszi a kérdést, hogy kipukkadt-e az olajlufi. Hét hónapja a legalacsonyabbra zuhant ugyanis az olaj hordónkénti ára.

A Világgazdaság szerint mégis csatlakozhat Magyarország az eredetileg kitűzött 2007 október végi időpontban az EU-n belüli határellenőrzéseket megszüntető schengeni övezethez.

A portfolio.hu arról ír, hogy történelmi csúcsra ugrott a háztartások új devizabetét-elhelyezése Magyarországon az idei második negyedévben. A forintgyengülés további 34.6 milliárd forinttal növelte a háztartások nettó pénzügyi vagyonát, így a 83.3 milliárd forintos állománynövekedés meghaladta a 68.6 milliárdot kitevő forintban képzett összes új betétállomány-bővülést is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nem történt csoda, nyertek az esélyesek

A női kard egyéni negyeddöntőjében Márton Anna sima asszóban, 15-7-re kikapott az ukrán Olha Harlantól. Szűcs Luca nagy csatára kényszerítette a világranglista-vezető Sara Balzert, 8-6-ra, aztán 11-10-re vezetett, ám utána a francia egymás után négy tust adott, s eldöntötte az asszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×