eur:
391.39
usd:
361.05
bux:
73535.63
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Visszafordult a Malév Szkopjébe tartó járata

Felszállás után nem sokkal visszafordult a budapesti Ferihegyi repülőtérre a Malév macedóniai Szkopjébe tartó járata szombaton délután. Az utasok vasárnap egy másik géppel folytathatják útjukat - közölte a Malév kommunikációs igazgatója.

Németh Krisztina elmondta: a Malév 440-es járata, 59 utassal és a négy fős személyzettel azután fordult vissza, hogy a gép kapitánya a műszereken a bal főfutóról hibajelzést észlelt.

A kapitány úgy döntött, hogy visszafordul Budapestre. A vizsgálat eredménye azt mutatta, hogy a bal főfutó aknaajtajának becsukását érzékelő kapcsoló meghibásodott - tette hozzá a kommunikációs vezető.

Németh Krisztina hangsúlyozta, hogy a gépen utazók mindvégig biztonságban voltak. Az utasok vasárnap egy nagyobb kapacitású repülővel juthatnak el Szkopjéba, közülük a nem budapestieknek szállást biztosítanak.

Címlapról ajánljuk
Nagyon beindult a fővárosi újlakás-piac, rengeteg helyen egekben a négyzetméterár

Nagyon beindult a fővárosi újlakás-piac, rengeteg helyen egekben a négyzetméterár

A tavalyi mélypont után a 2024-es év első felében rákapcsoltak a lakásépítők a fővárosban: decemberig csaknem hat és fél ezer új lakás átadását ígérik a beruházók Budapesten. Az OTP Ingatlanpont vezető elemzője azt mondta az InfoRádióban, hogy a XII. kerületben már négy és fél millió forintos négyzetméterárral is lehet találkozni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Meloni 270 fokos fordulatot csinálna Kínával

Meloni 270 fokos fordulatot csinálna Kínával

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök ötnapos hivatalos látogatást tett Kínában, amelynek célja a kétoldalú kapcsolatok „újraindítása”, miután Olaszország tavaly kilépett a kínai Övezet és Út kezdeményezésből (Belt and Road – BRI). Meloni vasárnap találkozott Li Csiang kínai miniszterelnökkel, és kifejezte, hogy szeretné megerősíteni a gazdasági kapcsolatokat, miközben a kereskedelmi egyensúlyhiányt és a szellemi tulajdon védelmével kapcsolatos aggályokat is kezelni kívánja – számolt be a Financial Times.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×