eur:
392.56
usd:
354.68
bux:
72745.48
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka

Demszky: ne utazzon metróval!

Rengeteg ember tart a fővárosba vidékről, illetve a szombati az első hétvégi nap azóta, hogy a tüntetések elkezdődtek, tehát minden eddiginél nagyobb tüntetésre lehet számítani Budapesten - mondta Demszky Gábor a fővárosi városházán szombat délután tartott rendkívüli sajtótájékoztatóján.

A főpolgármester nemzetbiztonsági forrásokra hivatkozott, amikor kijelentette, hogy rendkívül nagy létszámú emberre lehet számítani Budapest utcáin.

"Ráadásul a helyzetet tovább súlyosbítja a mai Fradi focimérkőzés az Üllői úti stadionban, amelyet a szokott mértékben biztosít a rendőrség, de várható, hogy a meccs után a drukkerek megindulnak a Kossuth tér felé" - mondta Demszky Gábor.

Annak érdekében, hogy ne ismétlődjenek meg az elmúlt napok eseményei, a főpolgármester utasította a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-t (FKF), hogy távolítsanak el minden olyan "mozdítható" utcatárgyat, amelyet a rendbontók fegyverként használhatnak.

Az FKF munkatársai 250 ember 50 takarítógéppel, jelenleg azon munkálkodnak, hogy minden kukát, konténert és építési törmeléket elszállítsanak a belvárosból. A rendőrség pedig elsősorban arra készül, hogy az úgynevezett "ultrák" nagy csoportban ne közelíthessék meg a belvárosi területeket - mondta a főpolgármester.

Demszky Gábor arra kéri a budapesti lakosokat, hogyha tudnak még olyan tereptárgyakról, amelyek az utcán maradtak, jelentsék azt az FKF 06-1-210-0573-as telefonszámon.

A főpolgármester este nyolc és kilenc óra között nem javasolja a metró használatát a főváros lakosainak.

Demszky Gábor elmondta, hogy az eddigi rendbontások a rendőrségnek 8, a fővárosnak pedig 50 millió forintnyi kárt okoztak, a civil károkat pedig még nem lehet megbecsülni.

A főpolgármester felszólította Orbán Viktort, hogy hívja vissza az embereket a Kossuth térről, mert szerinte erre csak ő képes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Történelmi tartományi választások: újrarajzolhatják Németország politikai térképét

Történelmi tartományi választások: újrarajzolhatják Németország politikai térképét

Általános az a vélekedés, hogy Németország, sőt Európa jövőjét jelentős mértékben befolyásolhatják a vasárnapi keletnémet tartományi parlamenti választások eredményei. Nehéz kormányalakítás várható, az AfD türingiai győzelme ellenére is politikai karanténban maradhat, és az új baloldali párt, a Sahra Wagenknecht Szövetség lehet a "királycsináló".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Itt a friss magyarországi brókersorrend

Itt a friss magyarországi brókersorrend

Az augusztus 5-i, globális tőzsdei zuhanás ellenére stabil hónapot zárt a Budapesti Értéktőzsde: a BÉT vezető indexe, a BUX júliushoz képest végül enyhe, mindössze 1,6 százalékos csökkenéssel fejezte be az augusztust. Az azonnali részvénypiac forgalma több mint 233,7 milliárd forintot tett ki, amely napi átlagban 11,7 milliárd forintnak felel meg. Augusztusban a legnagyobb érdeklődést keltő részvények az OTP, a Richter és a Mol voltak. A brókercégek közül ismét a Concorde, a Wood és az Erste emelkedtek ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×