eur:
390.72
usd:
359.87
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Tojásdarabok a moszkvai magyar követségen

Hírügynökségi jelentések szerint tintásüvegekkel dobálták meg a moszkvai magyar nagykövetség épületét. A külképviselet vezetője az InfoRádiónak arról számolt be, hogy erre utaló nyomokat sem az épületen, sem a kertben nem találtak, tojásdarabokat azonban igen.

Egy orosz honlap közölte azt a videofelvételt, amelyen úgy tűnik: 4 fiatalember palackokat dob át a külképviselet kerítésén, majd elszaladnak.

"Tintásüvegnyomait nem, csak tojásdarabokat találtak a moszkvai magyar nagykövetség munkatársai a külképviselet udvarán" - mondta az InfoRádiónak Székely Árpád.

A moszkvai magyar nagykövet szerint semmilyen fenyegetést nem kapott a külképviselet, teljesen nyugodt körülmények között végzik munkájukat. Azt látják, hogy az orosz hatóságok megerősítették a nagykövetség védelmét, de ez már a hét elején megtörtént - tett hozzá Székely Árpád.

A nagykövet szerint Moszkvában nagyon visszafogottan reagáltak arra, hogy az MTV ostrománál megrongálták a Szabadság téri szovjet hősi emlékművet is, és tudomásul vették azt a hivatalos magyar véleményt, miszerint vélhetőleg nem oroszellenes megnyilvánulásról volt szó, hanem egyszerűen a televízió közelsége miatt keletkezett sérülés az emlékművön.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor párbajtőrvívó a negyedik, Pupp Réka cselgáncsozó az ötödik helyen végzett az olimpia második napján. Mind a két csapatunk, a női kézilabda és a férfi vízilabda is egygólos győzelmet aratott. Major Veronika nyolcadikként zárta a légpisztolyos női döntőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×