eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Gyurcsány veszélybe sodorhatja az eurócsatlakozást

Az Európai Parlament konzervatív frakciójának tagjai kérdéseket akarnak feltenni a magyar kormánynak a Brüsszelnek jelentett deficitadatok miatt. A német CSU egyik európai parlamenti képviselője szerint egyre szilárdabbak a manipulációra utaló jelet.

Konzervatív európai parlamenti képviselők kérdéseket akarnak feltenni Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnöknek, mert utána akarnak járni annak a gyanúnak, hogy a kormányfő tudatosan hamis adatot jelentett az Európai Uniónak - írja a Süddeutsche Zeitung.

A német lap pénteki számában megjelenő értesülésből előzetest közölt csütörtökön a német hírügynökség.

A lap azt írja, hogy a magyar miniszterelnök, "aki beismerte, hogy pártja hazudott a választási kampányban, a megnyert áprilisi választás után helyesbítette hatról tíz százalékra a költségvetési hiány adatát".

"Egyre szilárdabbak a manipulációra utaló jelek. A magyar magatartás veszélybe sodorhatja az ország gyors csatlakozását a valutaunióhoz" - idézi a lap Alexander Radwant, a német CSU egyik európai parlamenti képviselőjét.

A német lap jelentése szerint a szóban forgó európai képviselők meg akarják akadályozni, hogy megismétlődjék a görög eset; a délkelet-európai országnak manipulált számok révén sikerült csatlakoznia 2001-ben a valutaunióhoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 28. 17:42
×
×
×
×