eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

A zavargások kezdik elijeszteni a turistákat

Már többen visszamondták szobafoglalásukat az egyik budapesti szállodában, pedig az őszi főszezon az egyik legerősebb időszaknak számít. Az elmúlt napok eseményei rendkívül negatívan érinthetik a budapesti szállodákat - mondta az InfoRádiónak Kovács István, a Magyar Szállodaszövetség első alelnöke.

Az elmúlt napok zavargásai, amelyekről a külföldi híradások is rendre beszámolnak, napok alatt lerombolhatják a Magyarországról kialakított pozitív képet - figyelmeztetett Kovács István, hozzátéve, hogy tud olyan tévéállomásról, ahol direkt felhívták a turisták figyelmét: gondolják , meg elutaznak-e Budapestre a következő napokban.

Bár az egész fővárosi szállodapiacról nem tudott nyilatkozni Kovács István, azt elmondta: nálunk már többen lemondták jövő heti foglalásukat.

Azok a turisták, akik itt vannak egyelőre még csak kérdezgetik, hogy pontosan mi is történt, és rácsodálkoznak az eseményekre, azt mondják: nem gondolták volna soha, hogy Budapesten ilyen előfordulhat - tette hozzá Kovács István.

Az idegenforgalom nagyon érzékeny iparág, a francia idegenforgalomnak sem használtak a tavalyi zavargások, annak ellenére, hogy azok megmaradtak a külvárosban - emlékeztetett a szállodaszövetség alelnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 28. 17:42
×
×
×
×