eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

A nagykövetek segítségét kérik

A nemzetközi közvéleményhez fordulnak a Kossuth téri tüntetők. A követeléseiket tartalmazó dokumentumot 21 ország budapesti nagykövetségéhez juttatják el.

Huszonegy ország budapesti nagykövetségének, Sólyom László köztársasági elnöknek és Szili Katalin házelnöknek juttatják el a Kossuth téri tüntetők követeléseiket - mondta el az MTI-nek Nagy László ügyvéd, a dokumentum egyik szerzője és aláírója, aki kedden éjjel újra felolvasta a petíciót a Parlament előtt.

"Mi, magyar választópolgárok, Kossuth téri tüntetők az ország közvéleményével teljes egyetértésben felszólítjuk Gyurcsány Ferenc koalíciós miniszterelnököt, a Magyar Szocialista Pártot és a Szabad Demokraták Szövetségét, mint illegitim kormányzati erőket arra, hogy 48 órán belül távozzanak a Magyar Köztársaság törvényhozó és végrehajtó hatalmából" - olvasható a petícióban.

A dokumentumban az aláírók felszólítják az Országgyűlés tagjait, hogy vonják meg a bizalmat a Gyurcsány-kormánytól. Az állampolgárokat arra kérik, hogy "bénítsák meg" a koalíciós kormányzat további működését. Felhívják a fegyveres és rendvédelmi dolgozókat arra, hogy csatlakozzanak a demonstrációhoz.

A petíció szerint Gyurcsány Ferenc büntetőjogi felelősséggel tartozik eddigi kormányzásáért, a kormányzó pártok pedig 2006 tavaszán választási csalást követtek el.

Nagy László azt mondta: a Magyar Televízió épületét azért rohamozták meg a tüntetők hétfő éjjel, mert a közszolgálati médium nem volt hajlandó közzétenni követeléseiket, a Magyar Rádió azonban leadta a petícióról szóló hangfelvételt.

Címlapról ajánljuk
Vízilabda élőben: Magyarország–Franciaország

Vízilabda élőben: Magyarország–Franciaország

A házigazda franciák ellen mutatkozik be a magyar férfi válogatott a vízilabda-tornán. Nem lesz könnyű mérkőzés, a franciák sokat fejlődtek az elmúlt időszakban, a legutóbbi vb-n, Dohában, kiejtették a magyar csapatot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 28. 17:42
×
×
×
×