eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Ha időben indul a Malév, lemaradnak az utasok

Péntek kora este 400-500 utas várakozott az MTI információi szerint a Ferihegyi repülőtéren a 2/A terminálon a biztonsági kapuk előtt.

Szollár Domokos, a Budapest Airport ZRT (BA) szóvivője elmondta: csúcsidőszakban Ferihegyen az utasbiztonsági ellenőrzés szigorítása miatt megnőtt a várakozási idő, ezért a BA arra kéri az utasokat, hogy a reggeli, déli és esti időszakban hamarabb menjenek ki a repülőtérre.

Hozzátette: a szigorítást egy júniusban elvégzett uniós vizsgálat után, uniós ajánlásra hajtották végre, kapunként háromról ötre növelték az őrök számát.

A problémát most az okozza, hogy nincs elég őr, ezért nem tudnak elegendő számú kaput megnyitni.

Németh Krisztina, a Malév szóvivője elmondta: a négy átvilágító kapuból csak egyet üzemeltet a BA, és ezért hiába végzik el a jegyellenőrzést öt perc alatt, utána nagyon hosszú ideig kell várni a biztonsági ellenőrzésre.

Németh Krisztina elmondta: a megnőtt várakozási idő nehéz helyzet elé állítja a légitársaságot, hiszen ha időben elindulnak a gépek, akkor lemaradnak az utasok, ha pedig megvárják őket, akkor sokan nem érik el a csatlakozást, és felborul a Malév menetrendje.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×