eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Gyurcsány: "sokan mondanak cifrákat" a megszorításokról

A miniszterelnök szerint a következő hét év a beruházások időszaka lesz, mintegy tízezer milliárd forintot fordíthat majd az ország fejlesztésre. Gyurcsány Ferenc szerint ehhez kétezer milliárd forint nemzeti forrást kell előteremteni.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint az elkövetkező hét évben mintegy tízezer milliárd forintot költhet az ország fejlesztésekre. A kormányfő szerdán Tiszavasváriban azt mondta, hogy az Európai Unió 2013-ig szóló költségvetési időszakában a közösségtől 8.000 milliárd forintot kaphat Magyarország, ennek eléréséhez 2.000 milliárd forint nemzeti forrást kell előteremteni.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, hogy ezt szolgálják azok az intézkedések, amelyek "nem nagyon kedveltek, de nincs más út a beruházások megvalósítására". A kormányfő szerint "sokan mondanak cifrákat" a megszorításokról, de "az ország érdekében elő kell teremteni a 2.000 milliárd forint nemzeti forrást, hogy abból az uniós pályázati támogatásokkal együtt tízezer milliárd lehessen".

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a választások után megalakuló önkormányzatoknak, "legyenek azok bármilyen politikai összetételűek is", a fejlesztések érdekében jó együttműködésre kell törekedniük a kormánnyal és egymással is.

Címlapról ajánljuk
Az utolsó másodpercekben nyerte meg a brazilok elleni thrillert a női kézilabda-válogatott

Az utolsó másodpercekben nyerte meg a brazilok elleni thrillert a női kézilabda-válogatott

Ki korán kel, győzelmet lel: a magyar csapat ötgólos hátrányból jött fel, és Simon Petra góljával 25-24-re verte a brazilokat a párizsi olimpia csoportkörének második fordulójában.

Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×