eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Gyurcsány Ferenc az MSZP elnöke lenne

Az önkormányzati választások eredményétől függetlenül indulok az MSZP elnöki posztjáét - mondta Gyurcsány Ferenc a Figyelőnek. A lapban csütörtökön megjelenő interjúból kiderül az is: Veres János pozíciója stabil, a gazdasági növekedés pedig 2009-től számos forrásból táplálkozik majd.

A FigyelőNeten megjelent interjú-előzetes szerint Gyurcsány Ferenc azért indul a szocialista párt elnöki posztjáért, hogy a párt és a kormány irányítása közös akaratot tükrözzön.

A miniszterelnök szerint a Gyurcsány-csomag intézkedéseit nem érte érdemi szakmai kritika. Nincs olyan kidolgozott program, amelyik bizonyítaná, hogy a rövid távú kiigazítás járulékcsökkentéssel is elérhető - hangsúlyozta az interjúban Gyurcsány Ferenc.

A büdzsé kiadási oldalának erősebb megnyirbálását számon kérőknek azt üzente a kormányfő, hogy az egyedül a 13. havi nyugdíjakra szánt összeg egészségbiztosítási kasszába csoportosítását jelenthette volna, ami szerinte oktalan és igazságtalan lett volna.

Gyurcsány összevetette a korábbi konvergenciaprogramokat az uniónak most elküldöttel: úgy vélte, hogy az eddigi dokumentumok készítői abban reménykedtek, hogy a hiány kinőhető, míg mostanra a kormányzó pártok belátták: az elképzelés nem működik. Az ellenzék az elmúlt öt év adatai ellenére továbbra is hisz a kinőhető deficit forgatókönyvében - tette hozzá a miniszterelnök.

"Úgy látom, hogy semmilyen más érdemi gazdasági-társadalompolitikai alternatíva nincs ma Magyarországon" - hangsúlyozta a miniszterelnök.

A kormányfő kijelentette azt is, hogy nem áldozza be pénzügyminiszterét. Indoklása szerint 2000 óta mindegyik tárcavezető irányítása alatt jelentősen túllépték a kormányok a deficitcélokat, így nem a pénzügyminiszterek személye, hanem az azóta folytatott politika bukott meg.

Címlapról ajánljuk
Az utolsó másodpercekben nyerte meg a brazilok elleni thrillert a női kézilabda-válogatott

Az utolsó másodpercekben nyerte meg a brazilok elleni thrillert a női kézilabda-válogatott

Ki korán kel, győzelmet lel: a magyar csapat ötgólos hátrányból jött fel, és Simon Petra góljával 25-24-re verte a brazilokat a párizsi olimpia csoportkörének második fordulójában.

Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×