eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

MDF: egy ember csak 2-3 cikluson át lehessen polgármester

Az MDF azt szeretné, ha a polgármestereket a jövőben ismét a képviselő-testületek választanák meg, és nem közvetlenül a választópolgárok. A párt javasolja még, hogy a funkciót egy személy csak 2-3 cikluson keresztül tölthesse be.

Az erről szóló módosító javaslatot még az ősszel az Országgyűlés elé terjeszti az MDF.

Hock Zoltán szerint az "előző világ örökös tanácselnökeihez hasonló örökös polgármesteri korszak súlyos vadhajtásaként kiskirályok uralma" jöhet létre. Ennek megakadályozására célszerű a polgármesteri tisztséget időben korlátozni.

Hock Zoltán kijelentette, hogy a polgármesterek képviselő-testületi választása hatékonyan működött a rendszerváltást követő első négy évben. Ezt a gyakorlatot azonban 1994-ben, egy hónappal az önkormányzati választás előtt, az MSZP-SZDSZ-koalíció abszolút többségének birtokában megváltoztatta.

Hozzátette: azóta példák sokasága jelzi e rendszer negatívumait. Szerinte garantáltan nem tud működni az a közösség, ahol a polgármester és a testület többsége között nézetkülönbség van.

Címlapról ajánljuk
Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

Aréna
Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…

Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt

A párizsi olimpia első versenynapján megszületett a magyar küldöttség első érme, Muhari Eszter harmadik lett párbajtőr női egyéniben. A nap másik bravúrja a sportlövő Major Veronikáé, aki a legjobb eredményt érte el a női légpisztolyosok alapversenyében. Megkezdődtek az úszóversenyek, nyolcadik helyezett lett a 4x100-as férfi gyorsváltó. Nem sikerült a nap a férfi kardvívóknak, s vereséget szenvedett mindkét magyar csapat, a férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×