eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

23 halálos áldozat az utakon

A hétvégén 18 közúti balesetben összesen 23-an vesztették életüket, többen, mint az elmúlt két hétvégén összesen - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a hétvégi fokozott közúti ellenőrzések vasárnapi 16 órás adatai alapján.

A hétvégén tizennyolc, halálos sérüléssel járó baleset történt, ebből nyolc úgynevezett egyjárműves, pályaelhagyásos baleset volt, amelyek bekövetkezésében más személy vagy jármű nem játszott szerepet.

Négy balesetben gyalogost ütöttek el, háromszor motorkerékpár ütközött személy- vagy teherautóval. Két olyan baleset is történt a hétvégén, amelyben ketten vesztették életüket, egy másik balesetben négy - diszkóból távozott - fiatal halt meg.

A balesetek okait vizsgálják - olvasható a rendőrségi közleményben. Mint írták: az elsődleges adatok alapján megállapítható, hogy a balesetek bekövetkezésében jelentős szerepet játszott a járművezetők figyelmetlensége, a sebesség nem megfelelő megválasztása, valamint a járművek, különösen a kerékpárok kivilágítására vonatkozó szabályok megsértése.
 
A rendőrség mostani közleményében azt írta: a halálos kimenetelű balesetek nem a fokozott ellenőrzés alá vont útszakaszokon, illetve nem az ellenőrzések ideje alatt történtek. Azokon a szakaszokon, ahol a rendőri akciókat végrehajtották, az ellenőrzések ideje alatt nem következett be halálos baleset.

Augusztus utolsó hétvégéjén nyolcan, szeptember első hétvégéjén pedig tizenhárman vesztették életüket az ország közútjain.

Címlapról ajánljuk
Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

Aréna
Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…

Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt

A párizsi olimpia első versenynapján megszületett a magyar küldöttség első érme, Muhari Eszter harmadik lett párbajtőr női egyéniben. A nap másik bravúrja a sportlövő Major Veronikáé, aki a legjobb eredményt érte el a női légpisztolyosok alapversenyében. Megkezdődtek az úszóversenyek, nyolcadik helyezett lett a 4x100-as férfi gyorsváltó. Nem sikerült a nap a férfi kardvívóknak, s vereséget szenvedett mindkét magyar csapat, a férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×