eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

A renitens Combino újra elromlott

Ismét meghibásodott az este egy Combino villamos, ezért kivonták a forgalomból - közölte a BKV fődiszpécsere. Mezei László elmondta: a 21 óra után elindult 6 Combino egyike a Nyugati térnél vált üzemképtelenné.

Az esetről a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője - utasokra hivatkozva - elmondta: indulás előtt a csukódó ajtók közé szorult egy utas karja; a biztonsági automatika miatt azonnal visszanyíltak az ajtók, utána azonban már nem záródtak.

Vitézy Dávid szerint ez típushiba a Combinónál, valamennyi ilyen meghibásodás a biztonsági automatika bekapcsolódása után következett be.

A VEKE szóvivője hangsúlyozta: ugyanaz a szerelvény hibásodott meg, amelyet hétfőn is kivontak a forgalomból, miután többször leállt műszaki hiba miatt.

Dióda-csere

Farkas Szilvia, a gyártó Siemens kommunikációs igazgatója akkor azt közölte, hogy egy diódát kellett kicserélni, más problémát nem találtak.

Közben a gyártó azt is bejelentette, hogy - beszállítóváltás miatt - több budapesti Combino villamos hajtóművét kicseréli.

Az 54 méter hosszú villamosok augusztusban nem közlekedtek teljes üzemidőben a Nagykörúton, miután többször is probléma volt az ajtókkal. A szakemberek ezután a villamosok visszahívásáról és ellenőrzéséről döntöttek, majd a szerelvények szeptember elején álltak ismét forgalomba.

Csak negyed óráig állt

A csütörtök esti meghibásodásról a BKV szóvivője azt mondta: az ajtó megfeszülése miatt nem csukódott be a szerelvény ajtaja. A hibát a járaton utazó szerelő megjavította, a villamos így csak negyed óráig állt a Nyugati téren.

Schimmer Erzsébet cáfolta, hogy a technikai hibák miatt korlátozták az esti órákra a Combinók közlekedését.

Erre a rongálások elkerülése érdekében volt szükség - jelentette ki a közlekedési társaság szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt
összefoglaló a magyarokról

Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt

A párizsi olimpia első versenynapján megszületett a magyar küldöttség első érme, Muhari Eszter harmadik lett párbajtőr női egyéniben. A nap másik bravúrja a sportlövő Major Veronikáé, aki a legjobb eredményt érte el a női légpisztolyosok alapversenyében. Megkezdődtek az úszóversenyek, nyolcadik helyezett lett a 4x100-as férfi gyorsváltó. Nem sikerült a nap a férfi kardvívóknak, s vereséget szenvedett mindkét magyar csapat, a férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
A kínai külügyminiszterrel egyeztetett Blinken

A kínai külügyminiszterrel egyeztetett Blinken

Antony Blinken amerikai külügyminiszter szombaton találkozott kínai kollégájával, Vang Jivel, hogy megvitassák Washington aggodalmait Peking Tajvannal szembeni fellépése és Oroszország ukrajnai háborújának támogatása miatt. A találkozóra egy laoszi regionális csúcstalálkozó alkalmával került sor, amely már a hatodik ilyen megbeszélésük volt 2023 júniusa óta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×