eur:
394.16
usd:
356.99
bux:
72982.36
2024. szeptember 3. kedd Hilda

A kemény bűnözők nem a Balatonnál "nyaraltak" az idén

Valamivel kevesebb bűncselekmény történt az idén a Balaton Veszprém megyei szakaszán, de 10 százalékkal több volt a betörés és 23 százalékkal több a strandi lopás, mint tavaly. A megyei rendőrség szerint ugyanakkor "a kemény bűnözők nem érkeztek le az idén a Balaton-partra".

Tavaly 38 strandi lopást regisztráltak a Balaton északi részének nagy részét és a keleti csücsköt átfogó Veszprém megyei szakaszon, míg az idén 47-et.

A strandi lopásra specializálódott elkövetők elsősorban június végén, július elején tevékenykedtek, főleg a Balatonalmádi és balatonfüredi rendőrkapitányságok területén, ám őket igen gyorsan "lekapcsolták" a rendőrök - hangsúlyozta a Veszprém Megyei Rendőrség sajtóreferense.

Dániel-Tóth Zoltán százados szerint a megelőzés terén annyit tudnak tenni, hogy évről-évre azt sulykolják a közvéleménybe: vigyázzanak értékeikre. E mellett úgy alakítják a járőrözéseket, hogy egyrészt elriasszák a potenciális tolvajokat, másrészt azonban rajta is tudják kapni az elkövetőket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Csúnya eséssel indul a szeptember a tőzsdéken

Csúnya eséssel indul a szeptember a tőzsdéken

Egyre rosszabb hangulatú kereskedést láthatunk az európai és az amerikai tőzsdéken is, ami elsősorban annak tudható be, hogy a Bank of Japan kormányzója benyújtott egy dokumentumot, amely szerint a központi bank folytatja a kamatemelést. Ennek hatására erősödni kezdett a jen, a részvénypiacokon pedig hangulatromlás látszik. Eközben azért a hazai tőzsdén is vannak izgalmak: reggel nagyot ugrott az MBH Jelzálogbank árfolyama, később azonban jött a látványos visszaesés az elmúlt napok sztárpapírjánál.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×