eur:
393.7
usd:
356.5
bux:
72982.36
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Gyurcsány: az EU elfogadja a konvergenciaprogramot

A miniszterelnök szerint elfogadja az Európai Unió a magyar konvergenciaprogramot. Gyurcsány Ferenc azután beszélt erről, hogy a dokumentumot pénteken eljuttatták az Európai Bizottságnak.

A program főbb elemeiről szólva a kormányfő a kabinet kétnapos balatonöszödi ülése után elmondta: a biztosításalapú egészségügy fejlesztésére a következő években 200-400 milliárd forintot fordítanak, átalakítják a rokkantsági nyugdíjat és a rehabilitációs rendszert.

Az Európai Bizottság legkorábban a hónap végén értékeli a most elkészült magyar konvergenciaprogramot. A testület pénzügyi biztosának szóvivője arról is beszélt, hogy a dokumentumban nem kötelező megjelölni az euró bevezetésének konkrét időpontját.

Amelia Torres elmondta: érthető, ha Budapest később kívánja meghatározni a belépés dátumát.

Az unió a decemberben beadott program értékelésekor kérte arra a magyar kormányt, hogy szeptemberre dolgozza át a tervezetet, és egészítse ki azt konkrét intézkedésekkel. A program véglegesített változata elérhető a Pénzügyminisztérium honlapján.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mérgezés miatt rengeteg hal pusztul el most a magyar vizekben

Mérgezés miatt rengeteg hal pusztul el most a magyar vizekben

A nyári forróságban nemcsak a nyílt vizek szintje csökkent drasztikusan, a tavak és folyók felmelegedése miatt oxigénhiány alakul ki, ami tömeges halpusztulást okoz. A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője, Lévai Ferenc szerint ezen a nyáron a szokásos halveszteség a többszörösére nőtt, az áremelést azonban el akarják kerülni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Hatalmas területet foglalt el az orosz hadsereg, egyre súlyosabb a helyzet a keleti fronton - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Hatalmas területet foglalt el az orosz hadsereg, egyre súlyosabb a helyzet a keleti fronton - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Minimális ellenállással tör előre az orosz haderő a 60 ezres Pokrovszk felé, a város ostroma bármikor megindulhat. Közben támadásba lendültek az orosz csapatok Vuhledár térségében és Luhanszkban is. Friss elemzések szerint Oroszország összesen 600 négyzetkilométernyi területet foglalt el Ukrajnában a nyáron, ami 2022 óta nem látott szám. Kurszkban jelenleg áll az ukrán offenzíva: a Koronyevó-szektorban jelentettek kisebb támadásokat, de egyelőre nincs hír érdemi területszerzésről. Közben menesztették az ukrán állami energiavállalat vezetőjét. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború fejleményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×