eur:
394.01
usd:
356.49
bux:
72496.5
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Tűzijáték - Fidesz: titkos kormányzati vizsgálat folyik

A Fidesz szerint a kormány azután is vizsgálja az augusztus 20-ai tűzijáték idején történteket, hogy két nappal ezelőtt az eljárás megszüntetéséről számolt be. Az ellenzéki párt tudni szeretné: pontosan mit vizsgálnak, és az eredmény mikor lesz nyilvános. A kormányszóvivő tagadta, hogy bármilyen titkos vizsgálat folyna.

Cser-Palkovics András helyettes szóvivő emlékeztett arra, hogy szerinte az elmarasztaló határozatokban téves következtetéseket vontak le szakmai kérdésekben, míg a politikai felelősséget nem is vizsgálták az állami ünnepen történt, öt halálos áldozatot követelő tragédia ügyében.

Hozzátette: a kormányszóvivő a köztársasági elnök csütörtöki nyilatkozatára válaszul azt mondta, hogy az államfő a vizsgálat végleges eredményéről kap majd tájékoztatást.

A Fidesz helyettes szóvivőjének közleménye szerint ez azt jelenti, hogy még most is tart valamilyen vizsgálat, amelyről nem tájékoztatták a közvéleményt.

Cser-Palkovics András úgy véli: a kormánynak azonnal közölnie kell, hogy az eljárásban pontosan mit vizsgálnak és miért nem tudnak erről az emberek.

A kormányszóvivő tagadja a vádat

Az augusztus 20-ai események kapcsán zajló vizsgálat akkor lesz végleges, ha az érintett tisztviselők ellen folyó vizsgálatok is lezárultak - mondta a kormányszóvivő.

"Szó sincs titkos vizsgálatról, hiszen miniszter úr tájékoztatta a sajtót, hogy egyes személyek ellen még vizsgálódnak" - tette hozzá Danks Emese.

Emlékezetett arra, hogy az érintett szaktárcák vezetői vizsgálatot indítottak az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke, valamint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetői ellen.

A legrészletesebb, legkörültekintőbb eljárás után lesz végleges a vizsgálat, amelynek eredményéről tájékoztatják Sólyom László köztársasági elnököt is.


KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Itt az álomfizetés: nettó 2 millió forintot is lehet keresni, diploma sem kell hozzá

Itt az álomfizetés: nettó 2 millió forintot is lehet keresni, diploma sem kell hozzá

Az év eleji szakemberhiány friss felmérése szerint az átlagos várakozási idő egy szakemberre 52 nap volt, de egyes megyékben, mint például Jász-Nagykun-Szolnokban, akár 89 napot is kell várni. Ez a hosszú várakozási idő tovább nehezíti a projektek tervezését és kivitelezését. A hiány nagy, ahogy a kereslet is, így nem meglepő, hogy a fizetések ezekben a szakmákban akár havonta a nettó 1 milliót is megugorhatja, ugyanis átlagosan egy burkoló 8 és 12 ezer forintos órabérért vállal egy-egy projektet - írja a Pénzcentrum.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×