eur:
393.15
usd:
355.71
bux:
72405.16
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Tűzijáték - azonnali vizsgálatot rendelt el a kormány

Azonnali vizsgálatot rendelt el Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a vasárnap esti vihar ügyében - mondta a kormányszóvivő.

Danks Emese közölte: a vizsgálat feladata tisztázni, hogy az időjárásra vonatkozóan milyen előrejelzések álltak rendelkezésre, és volt-e lehetőség arra, hogy az eredeti forgatókönyvtől eltérjenek.

Hozzátette: a vizsgálatot Szilvásy György kancelláriaminiszter vezeti.

A kormányszóvivő azt követően nyilatkozott, hogy a miniszterelnök reggel tájékoztatást kapott a kormányzati szervektől a viharban megsérültek állapotáról, a károkról és az illetékes hatóságok intézkedéseiről.

Danks Emese elmondta: a kancelláriaminiszter már egyeztetett Demszky Gábor főpolgármesterrel, a budapesti védelmi bizottság vezetőjével "az erőfeszítések összehangolásáról".

Mint mondta, a főpolgármester segítséget kért az utakon lévő hordalékok eltakarításához.

Közölte: a kért segítséget a közlekedés mielőbbi visszaállítása érdekében a kancelláriamianiszter, illetve az illetékes szervek, a katasztrófavédelem és a tűzoltóság megadta.

A kormányfő részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.

Danks Emese bejelentette, hogy a vizsgálatról bővebb adatokat délután, a kormányszóvivői tájékoztatón adnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Lesz valaha karbonsemleges épületállományunk? - Nyíltan beszéltek céljaikról az ingatlanszakma szereplői

Lesz valaha karbonsemleges épületállományunk? - Nyíltan beszéltek céljaikról az ingatlanszakma szereplői

A Portfolio Sustainable World 2024 konferencia egyik délutáni kerekasztal-beszélgetése során a szakértők azt járták körül, hogy az egyes ingatlanpiachoz kötődő szereplők miként tudnak hozzájárulni az épületállomány zöldítéséhez, hogyan látják a kereskedelmi ingatlanok átalakulási folyamatát, a lakóépületek energiahatékonnyá tételét és a jogi vagy éppen finanszírozói környezet ennek megfelelő támogatását, vagy éppen hiányát. Emellett Szemerédi Dóra Diána, a Gránit Pólus Management ESG és vállalati kapcsolatokért felelős vezetője a Westend kapcsán osztotta meg a tapasztalatait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×