eur:
393.15
usd:
355.71
bux:
72405.16
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Óradíj-megvonás és plusz adminisztráció az oktatásban?

Alkotmányossági aggályokat is felvet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint az oktatási tárcának az a rendeletmódosítási terve, amely szerint nem járna óradíj azokért a kieső tanítási órákért, amelyek nem a munkavállaló hibája miatt maradnak el.

Kerpen Gábor szakszervezeti elnök példaként a tanítási idő alatt rendezett önkormányzati ünnepséget, vagy az iskolafogászatot említette.

Mint mondta, eddig az emiatt elmaradt órákat be kellett pótolni, és emellett járt óradíj arra az időre, amíg a pedagógus az orvoshoz, vagy az ünnepségre kísérte a gyerekeket. Szeptembertől a tervek szerint azonban ez az óradíj már nem járna - mutatott rá a szakszervezeti vezető.

Kerpen Gábor kifogásolta a kormányrendelet tervezetének azon pontját is, amely szerint a tanítással le nem kötött munkaidőben a feladatok ellátását külön adminisztrálni kellene. Ez a szakszervezeti vezető szerint a pedagógusok iránti bizalmatlanságot tükrözi.

"A PDSZ szükségtelennek, feleslegesnek és elfogadhatatlannak tartja a rendeletmódosítást" - jelentette ki Kerpen Gábor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Lesz valaha karbonsemleges épületállományunk? - Nyíltan beszéltek céljaikról az ingatlanszakma szereplői

Lesz valaha karbonsemleges épületállományunk? - Nyíltan beszéltek céljaikról az ingatlanszakma szereplői

A Portfolio Sustainable World 2024 konferencia egyik délutáni kerekasztal-beszélgetése során a szakértők azt járták körül, hogy az egyes ingatlanpiachoz kötődő szereplők miként tudnak hozzájárulni az épületállomány zöldítéséhez, hogyan látják a kereskedelmi ingatlanok átalakulási folyamatát, a lakóépületek energiahatékonnyá tételét és a jogi vagy éppen finanszírozói környezet ennek megfelelő támogatását, vagy éppen hiányát. Emellett Szemerédi Dóra Diána, a Gránit Pólus Management ESG és vállalati kapcsolatokért felelős vezetője a Westend kapcsán osztotta meg a tapasztalatait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×