eur:
393.17
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Szinte bárki kérheti a diákhitelt

Augusztus közepétől 9 és fél százalékra csökken a Diákhitel kamata - tájékoztatta az InfoRádiót a Diákhitel Központ Rt. Szeptembertől bővül a jogosultak köre is.

Továbbra is havi 15, 21, 25 vagy 30 ezer forintot vehetnek fel az államilag finanszírozott képzésben résztvevők. A költségtérítéses oktatásra járók azonban már havi 40 ezer forintot is igényelhetnek. Természetesen ezzel a saját törlesztő részletüket is növelik - mondta az InfoRádióban a központ kommunikációs igazgatója.

Ori András közölte: már szinte minden 40 év alatti magyar állampolgár igényelheti a diákhitelt, aki beiratkozott valamilyen akkreditált felsőoktatásba. A központ már képzési formához vagy szinthez sem köti a hitelt, így akár a doktorandusok is kérhetik azt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×