eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Prága vezet Budapest előtt

A cseh fővárosban több bevásárlóközpont van, mint Budapesten, ráadásul a prágai belváros értékesebb, mint a magyar. Prágában novemberben nyílt meg a térség második legnagyobb plázája, de ezen túl is élénk volt tavaly a kiskereskedelmi ingatlanpiac a cseh fővárosban.

A Portfolio internetes portál szerint több bevásárlóközpontja van Prágának, mint Budapestnek. A kiskereskedelmi ingatlanpiac 2005-ben viszonylag élénk volt a cseh fővárosban. A tavalyi év legnagyobb dobása a Rodamco Europe plázája, a Centrum Chodov, mely novemberben nyitotta meg kapuit Prága déli városrészében. Az új bevásárlóközpont nem sokkal lett kisebb, mint a térség legnagyobb plázája, a pesti Westend. Prágai ingatlanpiaci körképből megtudhatjuk, hogy miért értékesebb a prágai belváros a pestinél.

A Carnex-csoporthoz tartozó békéscsabai baromfi-feldolgozó fizetési gondjai a napokban tovább súlyosbodtak - írja a Népszabadság. A csoport képviselői korábban azt állították, hogy a madárinfluenza-pánik miatt olyan mértékben csökkent a társaság bevétele, nyeresége, hogy átmenetileg le kell állítaniuk a négyszáz embert foglalkoztató csirkevágó részleget, de ekkor még arról volt szó, hogy a vízi- szárnyasokat feldolgozó négyszáz fő állása megmarad. Ebből azonban nem lett semmi, a cég nyolcszáz dolgozóját kényszerszabadságra küldték. A társaság közgyűlése egyelőre csak arról döntött, hogy a jövő héttől állásidőt fizetnek a dolgozóknak. A Carnexnek - ágazati szakértők szerint - legalább négymilliárd forint külső forrásra lenne szüksége, hogy úrrá lehessen nehézségein.

Az előkészítés alatt álló magyarországi szélerőmű-beruházások kevesebb mint fele valósulhat meg - írja a Világgazdaság. A hazai villamosenergia-hálózat korlátozott terhelhetősége miatt a hivatal legfeljebb 330 Mw-nyi szélerőmű rendszerbe kapcsolásához járul hozzá, miközben a beruházók március közepéig 1138,1 Mw szélerőmű-teljesítményre kértek engedélyt.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy egyelőre nem tudni, Magyarország engedélyhez köti-e a majdani EU-tag Románia állampolgárainak munkavállalását. Ez nagyban függ attól is, hogy a régi tagországok májusban a piacnyitás vagy a korlátozás fenntartása mellett döntenek a magyar munkavállalókat illetően.

A Magyar Nemzet svájci tudósokra hivatkozva arról ír, hogy a klímaváltozásnak köszönhetően az Alpok gleccsereinek akár ¾ része is elolvadhat az évszázad végére. A szakértők hosszú meteorológiai előrejelzések, régi feljegyzések, valamint számítógépes modellek használata után jutottak erre a következtetésre.

Az Európai Űrügynökség egyetemista repülési pályázatán először jutott a legjobbak közé magyar egyetemista csapat - írja az index. A fiatal feltalálók a súlytalanság állapotában előállítható fémhabbal pályáztak, amelyet a gépkocsigyártásban vagy alagutak belső burkolásánál lehet használni. A csapat neve: Spacebeer.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Lángszóró drónokat vetett be az ukrán hadsereg - Ukrán háborús híreink vasárnap

Lángszóró drónokat vetett be az ukrán hadsereg - Ukrán háborús híreink vasárnap

Az ukrán légierő szerint Oroszország szombaton összesen 67 nagy hatótávolságú drónt indított egy éjszakai tömeges támadás során, amelyek közül 58-at sikerült lelőni, a légvédelmi egységeket Ukrajna 11 régiójában vetették be, Kijevben a parlament épülete mellett is találtak drónroncsokat. Közben lángszóró drónokat használ az ukrán hadsereg, hogy felégesse az oroszok állásait, az orosz hadsereg pedig elfoglalta a donyecki régióban található Novohrodivka települést. Ukrajnai háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×