eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Négy szavazókört helyeztek át az árvíz miatt

Négyre nőtt azoknak a szavazóköröknek a száma, amelyeket át kellett helyezni az árvíz miatt - tájékoztatta az InfoRádiót a Pest-megyei Választási Bizottság elnöke. Szép Tibor főjegyző hozzátette: a megyében legalább ezer ember a lakhelyétől távol fog szavazni, mert vagy árvízkárosult, vagy a gátakon dolgozik.

Az árvízi védekezésben résztvevők péntek délután négy óráig kérhetnek igazolást jegyzőjüktől, ha nem a saját szavazókörükben akarnak szavazni.

Mivel a két forduló között már nincs mód arra, hogy ilyen dokumentumot kérjenek, ezért péntekig azt is el kell dönteniük, hol akarnak a második fordulóban voksolni.

Pest megyében csaknem ezren vannak azok a kitelepítettek vagy a gátakon dolgozók, akik nem az eredetileg kijelölt helyen voksolnak.

Szép Tibor elmondta: ahol tudták, megoldották, hogy ezek az emberek ugyanazon jelöltek közül választhassanak, mint ha lakóhelyükön voksolnának.

Elmondta azt is: a Szentendrei-szigetre is eljuttatták már a szavazási iratokat. Az árvíz miatt eddig négy szavazókört kellett áthelyezni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Lángszóró drónokat vetett be az ukrán hadsereg - Ukrán háborús híreink vasárnap

Lángszóró drónokat vetett be az ukrán hadsereg - Ukrán háborús híreink vasárnap

Az ukrán légierő szerint Oroszország szombaton összesen 67 nagy hatótávolságú drónt indított egy éjszakai tömeges támadás során, amelyek közül 58-at sikerült lelőni, a légvédelmi egységeket Ukrajna 11 régiójában vetették be, Kijevben a parlament épülete mellett is találtak drónroncsokat. Közben lángszóró drónokat használ az ukrán hadsereg, hogy felégesse az oroszok állásait, az orosz hadsereg pedig elfoglalta a donyecki régióban található Novohrodivka települést. Ukrajnai háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×