eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Mikola: hűségjutalom lesz az egészségügyben

A Fidesz - ha hatalomra jut - bevezeti az egészségügyi szakdolgozók hűségjutalmát, vagyis "négyévente egy év hűségjutalmát fogjuk kifizetni" - mondta a párt miniszterelnökhelyettes-jelöltje.

Mikola István Veszprémben kijelentette: 2004. május 1-jéig visszamenőlegesen kifizetik az orvosi ügyeletek díját is.

"A gyógyszerpiacon elvadult, anarchikus állapotok vannak", amit szerinte az is bizonyít, hogy 52 százalékkal nőttek a lakossági gyógyszerterhek - mondta a politikus.

A Fidesz kormányfőhelyettes-jelöltje nagyon aggasztónak nevezte, hogy a felírt gyógyszerek egy részét már nem váltják ki az emberek, ami "a gyógyítás csődjét jelenti".

Mikola István szerint "még szívszorítóbb" az, amikor valaki megjelenik négy-öt recepttel a gyógyszertárban, beáraztatja azokat, és azután csak az olcsóbbakat váltja ki.

Az ellenzéki politikus elmondta: kormányra kerülésük esetén a három év alatti kisgyermekek térítésmentesen kapják a lázcsillapítókat és az allergiás betegségek gyógyszereit.

Hangsúlyozta: a 65 éven felülieknek három nagy betegségcsoport gyógyszereit - a daganatos, a szív- és érrendszeri betegségek gyógyszereit, valamint a cukorbetegségek esetében a szájon át szedhető gyógyszereket - 100 forintos "dobozdíj" fejében fogják kiadni.

Mikola István közölte: a védőnőket köztisztviselői státuszba sorolnák.

Címlapról ajánljuk

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×