eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Átfogó terv a város fejlesztésére

A Budapest Városfejlesztési Minisztérium elsődleges feladata lesz a fővárost segíteni abban, hogy az új Nemzeti Fejlesztési Tervben Budapest fejlesztése megfelelő súllyal szerepeljen - mondta a Polgári Kormányzás 2006. munkacsoport vezetője az InfoRádióban. A főpolgármester elutasítóan nyilatkozott a tervezett új tárcáról.

A minisztérium felállítását Orbán Viktor kormányfőjelölt jelentette be szerdán, a miniszterelnök-jelölti vitában.

Navracsics Tibor azt mondta: Budapest minisztériumra azért van szükség, amiért vidékfejlesztési minisztériumra.

Hangsúlyozta: a főpolgármesterrel partnerségben dolgoznának, bizonyos fejlesztések azonban a kormány hatáskörébe tartoznának. Mint mondta, ha a Fidesz kerül hatalomra, akkor az első olyan kormány alakul meg, amelynek van terve a főváros fejlesztésére.

Demszky nem kér belőle

Budapestnek nem egy újabb minisztériumra, hanem egy Budapest-barát kormányra van szüksége - jelentette ki a főpolgármester.

Demszky Gábor visszautasította a nagyobbik ellenzéki párt vezetőjének felvetését, és megjegyezte: "Orbán Viktor ismét egy nagyot álmodott, egy nagy Budapest-minisztériumot vizionált".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×