eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

A magyar középosztály és a liberális oktatási reform

Az MDF elnöke azt hiányolta, hogy Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor vitáján nem esett szó arról, hogyan lehet megerősíteni a magyar középosztályt. Az SZDSZ az oktatási tárcát ért kritikákra reagálva úgy vélekedett: folytatni kell a liberális oktatási reformot.

MDF: hogyan lehet helyzetbe hozni a középosztályt?

"Láttunk egy túlpörgött, néha agresszívan érvelő miniszterelnököt, aki előnyétől megittasodott, és láttunk egy ellenzéki pártelnököt, aki a konzervatív, jobbközép elhivatottságú embereknek nem tudott meggyőző alternatívát adni" - fogalmazott az InfoRádiónak nyilatkozva Dávid Ibolya.

Az MDF elnöke azt kifogásolta, hogy a vitában nem esett szó arról: hogyan lehet helyzetbe hozni a középosztályt, hogyan lehet a terheit csökkenteni, és hogyan lehet a költségvetési hiányt csökkenteni. Dávid Ibolya hiányolta a korrupció, a pártfinanszírozás, a kampányfinanszírozás és a kutatás-fejlesztés kérdéseit is a vitából.

Az új elem volt a 100 ezer forintos minimálbér - tette hozzá Dávid Ibolya, megjegyezve: kíváncsi lenne, hogy a Fidesz gazdasági konzultációjában résztvevő 7-800 ezer gazdasági vállalkozó hogyan viszonyul ehhez a kérdéshez.

SZDSZ: az oktatási reform sikertörténet

Folytatni kell a liberális oktatási reformot - közölte az SZDSZ ügyvivője a miniszterelnök azon kijelentésére reagálva, miszerint szocialista oktatási miniszterre van szükség a választások után. A kormányfő és az oktatási minisztérium álláspontja ugyanis nem egyezett korábban a kisiskolák ügyében.

"Az elmúlt négy év egyik igazi sikertörténete az oktatási reform, ezért nem gondoljuk úgy, hogy ezen a területen bármilyen módon is szégyenkeznie kellene az SZDSZ-nek" - fogalmazott Horn Gábor, hozzátéve, hogy most még korai arról beszélni, hogy egy esetleges koalíciós választási győzelem esetén kulcskérdésnek tekintik-e az oktatási miniszteri posztot.

Orbán Viktor a vitában elhangzott oktatásügyi kritikáira reagálva az SZDSZ ügyvivője azt mondta: "az, hogy Orbán Viktor erről mit gondol, az ő magánügye, azt, hogy mit gondolnak erről az állampolgárok, meglátjuk április 9-én".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Lángszóró drónokat vetett be az ukrán hadsereg - Ukrán háborús híreink vasárnap

Lángszóró drónokat vetett be az ukrán hadsereg - Ukrán háborús híreink vasárnap

Az ukrán légierő szerint Oroszország szombaton összesen 67 nagy hatótávolságú drónt indított egy éjszakai tömeges támadás során, amelyek közül 58-at sikerült lelőni, a légvédelmi egységeket Ukrajna 11 régiójában vetették be, Kijevben a parlament épülete mellett is találtak drónroncsokat. Közben lángszóró drónokat használ az ukrán hadsereg, hogy felégesse az oroszok állásait, az orosz hadsereg pedig elfoglalta a donyecki régióban található Novohrodivka települést. Ukrajnai háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×