eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Útlezárással tiltakoznak Vas megyében

Vas megyében félpályás útlezárással tiltakoznak a nagy gépjárműforgalom miatt a 86-os számú főúton, Hegyfalu lakói. A demonstráció várhatóan este 7 óráig tart. A forgalmat rendőrök irányítják.

Kálmán József, Hegyfalu polgármestere elmondta: a tüntetést a helybeliek kezdeményezték. A tiltakozók a település belterületén 600 méter hosszan zárják el az egyik útpályát a munkagépekkel.

A demonstrálók azt szeretnék elérni, hogy felgyorsuljon a 86-os főút fejlesztése, megépüljön az az elkerülő út, amely mentesítené ezeket a helységeket a már elviselhetetlen kamionforgalomtól.

A polgármester elmondása szerint hasonló demonstrációkra kell számítani a következő napokban Répcelakon, Pósfán, Váton és Szelestén.

A 86-os főút Szombathely - Hegyfalu - Csorna közötti szakaszán a helyiek számítása szerint naponta kétezer kamion halad át.

Címlapról ajánljuk
Balla Eszter: a Kaszás Attila-díj a közösségformáló munkámat is elismeri

Balla Eszter: a Kaszás Attila-díj a közösségformáló munkámat is elismeri

Váratlanul érte és nagy megtiszteltetésként éli meg, hogy a Kaszás Attila-díj idei elismertje lehet - mondta az InfoRádiónak Balla Eszter. A színművész a jó hangulatú közösségi létezés fontosságáról is beszélt, mert szerinte ez szorosan hozzátartozik a 2007-ben elhunyt színészről elnevezett díj szellemiségéhez.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×